Almere City FC heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. In het Bingoal Stadion werd het 2-3 voor de ploeg van Alex Pastoor.

City begon deze wedstrijd wel zwak, wat resulteerde in een snelle 2-0 achterstand en minst Lance Duijvenstijn een enorme kans. Na een halfuur spelen kwam City terug in de wedstrijd door Kornelius Hansen. Hierna werd City goed in de wedstrijd, wat na de rust meteen zorgde voor de gelijkmaker van Hamdi Akujobi en daarna zelfs voor de voorsprong door Duijvenstijn. Grote verassing was daarna nog de inval beurt van Maarten Pouwels, die de afgelopen maanden niet met het eerste mee trainde.

City geeft de wedstrijd daarna niet meer uit handen en kan weer 3 punten bijschrijven. De achterstand op Heracles blijft 8 punten, de voorsprong op Willem II is weer 6 geworden, waar de Tilburgers nog wel de gestaakte wedstrijd tegen NAC moeten uitspelen.

Volgende week speelt City tegen de nummer 1 PEC Zwolle. Die zondag promotie konden veiligstellen, maar City dat feestje met veel plezier verpesten.

ADO Den Haag
2 – 3
Almere City FC
Eerste Divisie