Almere City FC heeft dinsdag de inhaalwedstrijd tegen Helmond Sport verloren. In Stadion De Braak werd het 2-1 voor de Helmonders

Almere City begon niet goed aan de wedstrijd. Het was Helmond Sport dat vanaf de aftrap almeteen de aanval opzocht. In de 6e minuut was dan ook de eerste echt grote kans voor de Brabanders. Arno van Keilegom kon vrij schieten, maar raakte de binnenkant van de paal. Hierna werd Helmond Sport nog een paar gevaarlijk.

De eerste kans voor Almere kwam in de 16e minuut. Het was basis-debutant Stije Resink die probeerde het doel te vinden, maar de keeper van Helmond wist de bal tegen te houden. Na bijna een half uur spelen krijgt Elias Sorensen een enorme kans, maar weer ligt de Helmondse keeper in de weg, in de rebound schoot Tim Receveur de bal over. Na een half uur spelen is het Jelle Goselink, die voor Helmond Sport de bal achter doelmand Woud weet te krijgen. De spits wordt dit seizoen door Helmond gehuurd van Almere City. Vlak hierna krijgt Almere een vrijetrap, maar het schot van Elias Sorensen beland op de lat. Voor de rust komt Breedijk het veld in, hij vervangt de geblesseerd geraakte Helstrup.

In de tweede helft krijg Ilias Alhaft meteen een goedschot, maar alweer staat de Helmondse doelman van Gassel in de weg. Vervolgens gaat trainer Ole Tobiasen flink wat wisselen. Jorrit Smeets, Xian Emmers en Thomas Verheydt komen in het veld, kom de achterstand in te halen. John Yeboah is vervolgens dichtbij de gelijkmaker, maar ook deze bal belandt op de lat. Niet veel later wordt de vrijetrap van Jorrit Smeets uit de bovenhoek geplukt. Vervolgens is daar weer de oude voetbal wet. Als je hem zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Lance Duijvestijn weet de voorsprong van Helmond Sport te verdubelen. De wedstrijd lijkt hiermee gespeeld, maar vlak voor tijd is het niemand minder dan invaller Thomas Verheydt die zijn 13e van het seizoen maakt. Het blijkt uiteindelijk niet voldoende, Almere City FC verliest opnieuw duren punten in de strijd om de twee bovenste plekken.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan speelt City opnieuw een uitwedstrijd in Brabant, ditmaal tegen TOP Oss.

Helmond Sport
2 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie