De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 heeft helaas geen drie punten opgeleverd. In het Yanmar Stadion, eindelijk weer eens met supporters gevuld, leek Almere City lange tijd een 1-0 overwinning over de streep te trekken maar kreeg het vlak voor tijd de deksel op de neus. Het werd uiteindelijk 1-1.

Na een mooi eerbetoon aan de onlangs overleden Jerge Hoefdraad voorafgaand aan de aftrap was het het Jong FC Utrecht dat in de beginfase richting het doel van Almere City wist te combineren. De uitploeg kon echter geen grote kansen creëren. Almere City had er aan de andere kant slechts ééntje nodig om de score te openen. Dat deed Ilias Alhaft, die in de basis startte in plaats van Ahannach, na 16 minuten spelen. De buitenspeler kreeg de bal na een goede aanval van Duijvestijn en schoot hem prima binnen voor de openingstreffer.

Het was een duidelijke boost voor Almere City en een klap voor Jong FC Utrecht. Tot aan de rust was het vooral Almere City wat de wedstrijd in handen had. Toch moest Michael Woud volledig gestrekt om de gelijkmaker te voorkomen. Een heerlijk afstandsschot van Fernandes werd met een uiterste inspanning van de doelman buiten het doel gehouden.

Na rust glipte Almere City beetje bij beetje weg. Echt lekker werd er niet meer gecombineerd maar met een paar snelle uitbraken kwamen er toch mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. De aanvallen leidde echter tot niks door getreuzel in het strafschopgebied en ontbrak ook het geluk een beetje. Aan de andere kant liet de verdediging van Almere City FC veel ruimte achter zich en dat hadden ze vlak voor tijd door bij Jong FC Utrecht. Een lange bal werd achter de verdediging gelegd waarbij Mees Rijks veel sneller is dan het centrale duo achterin bij Almere City. Zowel Helstrup als Leeuwin werden er compleet uitgelopen waardoor Rijks één op één met Woud kan afronden voor de 1-1. Dat deed hij dan ook en zo stond het 1 minuut voor tijd ineens gelijk.

Almere CIty FC probeerde daarna in de blessuretijd nog de overwinning naar zich toe te trekken, vooral Duijvestijn kon zich onsterfelijk maken maar zag zijn inzet naast gaan. Zo bleef het 1-1 in het Yanmar Stadion en hebben we ons eerste punt binnen dit seizoen. Op de ranglijst betekend dat een 15e plaats in het prille begin van de competitie. Volgende week zaterdag gaan we vechten voor de eerste overwinning van het seizoen, uit bij VVV Venlo.

Almere City FC
1 – 1
Jong FC Utrecht
Eerste Divisie