Het is Almere City FC niet gelukt om in eigen huis te winnen van FC Dordrecht. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel na een 0-2 achterstand tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Van Hoeven en Arweiler maakte de Almeerse doelpunten.

Almere begon goed aan de wedstrijd, waarin het duidelijk was dat het in de thuiswedstrijd graag de baas wil zijn. Er werd hoog druk gezet en het tempo was aardig. Het resulteerde al na anderhalve minuut in de eerste kans voor City. Het schot van Duijvestijn werd dan wel verwerkt tot een corner, maar het Almeerse plan was duidelijk. Toch kwam het na 13 minuten op een 0-1 achterstand. Het was de eerste keer dat FC Dordrecht zich voor de goal van Woud manifesteerde en direct kon de Nieuw-Zeelandse goallie de bal uit het doel halen. Het was Agrafiotis die de bal van dichtbij helemaal vrij naar binnen kon werken.

Het veranderde niet veel aan het spelbeeld, Almere City heeft veelvuldig de bal maar tot echte kansen kwam het niet. Het bleef bij wat afstandsschoten van Alhaft. De tweede keer dat Dordrecht richting het doel van Almere ging was het echter wel weer meteen raak. Bij een counter in de 35e minuut werd de verdediging van Almere heel makkelijk uitgespeeld en wisten 2 aanvallers van Dordrecht de Almeerders op een 0-2 achterstand te zetten. Het was Pascu die aan de zijkant Smeets te snel af was en daarna met een steekpassje Savastano geheel vrij voor het doel zette die rustig kon afronden. Vlak voor rust kreeg Almere dan toch een kadootje en wist het op 1-2 te komen nadat Van Hoeven in de 16 meter zomaar de bal in de voeten gespeeld kreeg. De buitenspeler faalde niet en vond de aansluitingstreffer.

Na rust was het het duidelijk wat Almere moest doen: Het tempo moest omhoog, de aanvallende intenties moesten beter en het moest 2 doelpunten maken om de 3 punten in Almere te houden. Het tempo ging echter niet teveel omhoog, ook de echte wil om doelpunten te maken bleef in de kleedkamer achter. Wel was het beter dan FC Dordrecht en kwam het in de 69e minuut terecht op 2-2. Een mooie aanval zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker van de ingevallen Arweiler die de bal droog naar binnen schoof van een meter of 12. Met ook het inbrengen van Ahannach, Helstrup en Poll wilde Almere nog knokken voor de 3-2 maar de wedstrijd zakte in de eindfase weg, van een eindoffensief was geen sprake.

Het gelijkspel is wederom een teleurstellend resultaat. Hoewel je een nieuwe trainer met een aantal nieuwe spelers de tijd moet geven om een goede speelstijl op te bouwen er in te slijten verwacht je toch wel echt meer tegen de nummer laatst in het eigen Yanmar Stadion. Inmiddels staan we dan ook op een 14e plaats met 9 punten uit 8 wedstrijden. Dat dat beter moet is duidelijk, gelukkig is de competitie nog lang. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd bij FC Volendam. Met de boot en bus gaan er honderden supporters richting het vissersdorp voor de Markeermeer Derby, daar verwachten we toch wel echt meer strijd en meer honger naar de overwinning. Kaarten voor dit duel zijn nog te koop, zowel voor de boot als voor de bus en die kan je hier bestellen!

Almere City FC
2 – 2
FC Dordrecht
Eerste Divisie