Het was een bizarre week met 2 verliespartijen tegen Cambuur en Volendam en natuurlijk het onverwachte ontslag van Ole Tobiasen. Met assistent Rijsdijk als interim-trainer wist Almere City de week met een hoogtepunt af te sluiten: een verdiende 4-1 overwinning op Excelsior.

Rijsdijk wilde na de rumoerige periode terug naar de basis en begon met 5 wijzigingen in de basis. Zo stond Van Vlerken weer rechtsback, bestond het middenveld weer ouderwets uit Hammouti-Koolwijk en Receveur en werden de flanken bezet door Kaandorp en Bouyaghlafen. Dat had uiteraard ook te maken met de vele Het werd al snel duidelijk dat de spelers zich wilde bewijzen. In vergelijking met de laatste weken was het baltempo hoger, werd er hoger en feller druk gezet en coachte de spelers elkaar goed. Het resulteerde in een aantal kansen en zelfs een bal op de paal van Verheydt. De spits vond het aluminium van dichtbij na een vrije trap van Kaandorp. Niet veel later kreeg Verheydt weer de mogelijkheid op de openingstreffer, maar schoot hij de bal over. Na een klein half uur spelen kreeg hij de grootste mogelijkheid om de score te openen nadat scheidsrechter Blom een penalty gaf na een vermeende overtreding op Kaandorp. Verheydt heeft vandaag echter zijn vizier niet op scherp, want ook deze mistte hij. Doelman Damen bracht redding op een slap schot van de aanvaller die wel de verdediging van Excelsior in zijn zak had als aanspeelpunt.

Wie wel zijn vizier op scherp had staan was Hammouti. Nog voor rust wist hij tot 2 maal toe te scoren. in de 37e minuut viel zijn eerste doelpunt nadat Bouyaghlafen weg werd gestuurd door Kaandorp. Zijn schot werd nog gekeerd door Damen, maar de rebound was voor Hammouti die de bal genadeloos binnen schoot voor 1-0. Vlak voor rust krijgt hij wederom de bal in de 16 meter en heeft hij alleen nog de doelman voor zich. Daarbij faalde de (voor vandaag) aanvallende middenvelder ook niet en dus ging Almere City met 2-0 rusten.

Na rust kreeg Excelsior meer aanvallende intenties en ging het opzoek naar de aansluitingstreffer. De eerste minuten na de hervatting kregen de bezoekers een aantal kansjes, maar wist Woud zijn doel nog leeg te houden. De wedstrijd zakte daarna naar beneden qua niveau. Het tempo ging naar beneden en grote kansen werden er niet meer gecreëerd. Om de wedstrijd weer open te breken waren een aantal wissels nodig. Bij Almere waren dat Emmers en Yeboah die het voorin de verdedigers van Excelsior weer moeilijk konden maken. Dat resulteerde in de 80e minuut voor de 3-0. Na een mooie actie van Yeboah speelde hij de bal naar de vrijstaande Emmers die de wedstrijd op slot gooide met een diagonaal schot het doel in. Daarna deed invaller Mendes Moreira nog wat terug voor Excelsior. Aanvaller Omarsson bereidde de aanval van Excelsior voor waarbij de bal bij Mendes Moreira uitkomt die draait, schiet en zijn bal in het hoekje naar binnen ziet rollen voor de eretreffer.

De mooiste treffer van vanavond liet tot in de blessuretijd op zich wachten. Yeboah kreeg de bal in de 16 meter en krulde de bal langs en over iedereen heen voor een schitterend doelpunt. Het was de kerst op de taart bij Almere City dat de beste wedstrijd in weken op de mat legde.

Door de overwinning staat Almere City nu op de derde plaats met 56 punten, 1 punt achter De Graafschap en 3 voor op NAC. Die ploegen hebben nog wel een wedstrijd te spelen in de 27e speelronde van de KKD. Volgende week vrijdag speelt Almere City de volgende wedstrijd. Dan wacht een trip naar FC Eindhoven. Let op: Het tijdstip van de wedstrijd is vervroegd naar 16:30!

Almere City FC
4 – 1
S.B.V. Excelsior
Eerste Divisie