De afgelopen weken wist Almere City FC niet te winnen van TOP Oss en FC Dordrecht. Vanavond kwam het in Velsen-Zuid wederom een ploeg tegen dat met een verdedigende 5-3-2 speelt, en ook tegen Telstar werd er niet gewonnen. Almere City knokte zich in de laatste minuten naar een 1-1 gelijkspel.

In de eerste helft had Almere City FC weliswaar meer de bal dan Telstar, maar wist het weinig gevaar te stichten. Tot aan de 16 meter ging het nog wel redelijk, maar daarna leek het meer op een breiclub dan voetballers die de echte drang hebben te scoren. Steeds maar weer ging het balletje terug en van links naar rechts. Schieten van afstand leek verboden en wat volgde waren wat slappe en daardoor makkelijk te verdedigen steekpasses. Het leverde een paar kansjes op, zo ging een voorzet net aan Ahannach voorbij en knikte Soleri een corner van Loen net naast.

Telstar zette daar een aantal counters tegenover en kreeg verreweg de beste kans om de score te openen. Hammouti schatte de bal verkeerd in en Sno kon op Plattel af gaan. De speler van Telstar besloot echter de bal met de buitenkant van zijn voet te stiften waardoor de bal teveel van de goal af draaide. De bal ging gelukkig voor Almere dan ook voorlangs. 

Na rust kreeg Telstar in de 49e minuut een vrije trap op een mooie plek. Plattel wist deze nog goed te keren, maar na 53 minuten spelen werd de doelman wel geklopt. Een lange peer naar voren beland voor de voeten van Terrel Ondaan, die sneller was dan de verdediging van Almere. Plattel twijfelde teveel, kwam laat uit zijn doel en besloot daarna als een standbeeld stil te staan. Ondaan tikt vervolgens de bal makkelijk het doel in. Een totaal verkeerde keuze van Plattel zorgde hierdoor voor een onnodige achter stand. Hij kon namelijk makkelijk nog een stapje zetten rustig de bal pakken. 

De achterstand betekende wel dat Almere City een stapje harder ging lopen. Er kwam wat meer voetbal in de ploeg en met het inbrengen van Hoefdraad voor Ahannach in de 60e minuut ging het alleen maar beter.  Vlak na de wissel kreeg Calcan een enorme kans om de bal binnen te tikken. Zijn inzet ging ook langs doelman Zonneveld, maar een verdediger van Telstar was nog net op tijd om de bal van de lijn te halen.  De eerste tekenen van een slotoffensief  kwamen te voorschijn. Het zou echter nog duren tot de wissel van Vossebelt voor Hammouti voordat het slotoffensief echt van start ging. Vossebelt kwam rond de 80e minuut het veld in en kon zich melden in de aanval. Hiermee zag je direct dat er veel meer stootkracht aanwezig was. Vossebelt kon namelijk zijn kopduels winnen en de eveneens ingevallen Meijer kon daardoor meer bezighouden met de open ruimtes.

5 minuten voor tijd kwam dan ook de terechte gelijkmaker, Hoefdraad (die echt goed inviel) vond Calcan op rechts. De buitenspeler bedacht zich dit keer geen moment en schoot de bal het doel in om vervolgens feest te vieren met de ongeveer 120 meegereisde uitsupporters. Voor Almere was het punt niet genoeg en de stormram van City was eindelijk goed op dreef. Er werd volop druk gezet rondom het strafschop gebied van Telstar, die er helemaal niet meer uitkwamen. Hoefdraad had met een afstandsschot vanaf randje 16 bijna de winnende treffer op de slof. Zijn schot ging centimeters over het doel van Telstar.

Het had een mooie afsluiter geweest, maar gezien de eerste 70 minuten van de wedstrijd misschien ook niet verdiend. Er werd, weer, weinig gecreërd en teveel gebreid. En dus word er slechts een punt gepakt in Velsen-Zuid. Door de uitslagen op de andere velden blijft de schade nog altijd beperkt en staat City nog steeds 6e. Volgende week is de uitwedstrijd naar Sparta Rotterdam. Daar knallen vanaf minuut 1 en weer eens de overwinning pakken!