Teun Jacobs is de nieuwe technisch manager bij Almere City FC. Per 1 januari zal hij aan de slag gaan bij de profclub in Almere. Hij heeft een contract ondertekend voor 3 jaar.

Momenteel werkt Jacobs nog bij de KNVB, daar is hij manager Technische Zaken. Bij de Nederlandse Voetbalbond was hij de afgelopen 6 seizoenen betrokken bij het ontwikkelen van visie en beleid en specialist Kwaliteit & Performanceprogramma. Daarvoor was hij coach bij N.E.C. en hoofd jeugdopleidingen van de Gelderse Voetbalacademie.

Op de website van Almere City FC laat Jacobs blijken graag de uitdaging aan te gaan om Almere City FC naar de Eredivisie te brengen: “De kernwaarden van de club zijn goed uitgeschreven en er ligt een ambitieus beleidsplan. Meer dan bij welke club ook, zijn bij Almere City FC de randvoorwaarden aanwezig om met beleid succesvol te zijn. Er is geen geschiedenis die voorschrijft hoe de toekomst er uit moet zien. Ik denk dat ik met mijn kennis en ervaring een bijdrage kan leveren om de stip aan de horizon te bereiken: de stap naar de Eredivisie voor juni 2021.”

Algemeen Directeur John Bes, die al lange tijd liet blijken geen overhaaste beslissing te willen nemen met het aantrekken van de nieuwe technisch manager, is blij dat er een nieuwe technisch manager is gevonden die goed past bij de club: “Teun heeft zich ondanks zijn nog jonge leeftijd al op diverse vlakken bewezen binnen het voetbal. Door zijn managementfunctie bij de KNVB heeft hij goed zicht op het (inter)nationale voetbal. Tegelijkertijd kan hij terugvallen op zeer waardevolle praktijkervaring op het gebied van talentherkenning en -ontwikkeling. Teun is jong, heeft een eigenwijze visie en barst van de ambitie. Kortom; de juiste man om het technisch beleid van Almere City op de middellange termijn verder te ontwikkelen.”

Jacobs volgt de naar VVV-Venlo vertrokken Robert Maaskant.