Na de verloren wedstrijd afgelopen maandag, staat vrijdagavond de volgende wedstrijd weer op het programma. Ditmaal weer een uitwedstrijd. In de hoofdstad van Brabant mag de selectie van Tobiasen weer strijden voor de 3 punten. De afgelopen 4 seizoenen werden al de wedstrijden in Den Bosch gewonnen.

Uit statistieken in het voordeel van Almere

Almere City FC won de afgelopen jaren de wedstrijden in en tegen Den Bosch. Vorig seizoen werd er met 1-4 gewonnen door doelpunten van Niek Vossebelt (2), Ricardo Kip (1) en Edoardo Soleri (1). De 2 seizoenen daarvoor werd er beide keren met 1-3 gewonnen en in het seizoen 15/16 werd er met 1-2 gewonnen. De laatste keer dat er in Den Bosch werd verloren was op 21 februari 2014. Toen stond het na 90 minuten 1-0.

FC Den Bosch eerder dit seizoen te sterk in Almere

De Bosschenaren waren in november vorig jaar met 0-2 te sterk voor Almere City FC. Het was de eerste thuiswedstrijd die City verloor in de competitie dit seizoen. Doelpunten makers waren toen Jens van Son en Ruben Rodriques.

Foto: Ron Baltus / Almere City FC

Laatste 5 ontmoetingen tegen Jong AZ

22-11-2019: Almere City FC – FC Den Bosch 0-2
12-04-2019: Almere City FC – FC Den Bosch 3-1
21-09-2018: FC Den Bosch – Almere City FC 1-4
12-01-2018: FC Den Bosch – Almere City FC 1-3
25-08-2017: Almere City FC – FC Den Bosch 1-1

Bosschenaren weer met beide benen op de grond

FC Den Bosch is sinds afgelopen week vrijdag terug te vinden op de 11e plaats in de Eerste Divisie. Net zo als Almere City wist het 41 punten te pakken, maar door punten aftrek afgelopen week door de KNVB, zijn daar er nog maar 38 van over. Het team van trainer Erik van der Ven, wist 10 keer te winnen dit seizoen, speelde 11 keer gelijk en moest 7 keer als verliezer het veld aflopen. Vorig seizoen leek het met de winterstop er nog op, dat de stad ‘s-hertogenbosch dit seizoen weer een Eredivisie club zou hebben. Door het geld van de nieuwe eigenaar van de Blue White Dragons, werden er voor Den Bosch begrippen grote spelers gehaald. Toch wist de ploeg niet te promoveren. Dit seizoen is dat weer allemaal anders. De overnamen van FC Den Bosch door Kakhi Jordania, ging niet door, waardoor de club “alweer” in financiële problemen terecht kwam.

Arbitrage

Scheidsrechter maandagavond is dhr. Bos , hij wordt geassisteerd door dhr. Nanninga en dhr De Groot. Eijgelsheim is aangesteld als vierde official.

Het duel is niet live te zien op FOX Sports, maar de hoogte punten zijn te volgen via het schakelkanaal op FOX. Natuurlijk is de wedstrijd ook te volgen via ons twitteraccount.