Almere City FC kijkt tijdens de komende transfermarkt naar enkele versterkingen, zo laat Tobiasen weten voor de camera van Omroep Flevoland.

“We kijken op bepaalde posities naar versterkingen. Op dit moment is onze selectie niet in evenwicht. We hebben nu heel veel aanvallers.”, aldus de trainer van Almere City. Na de winter komen ook Receveur, van Vlerken en later in het jaar Alhaft ook weer terug. Daarmee is de selectie van Almere City groot, zo groot dat er een aantal spelers teruggezet worden naar Jong Almere City FC. Zo trainen Jelle Goselink en Sam Krant na de winterstop niet meer dagelijks met het eerste mee maar zullen zij zich aansluiten bij het Jong Almere City FC van Florian Wolf. Vooral Jelle Goselink valt hierbij op, hij stond de eerste 5 wedstrijden van dit seizoen nog in de basis totdat hij geblesseerd raakte. Met deze maatregel wordt het aantal eerste selectiespelers teruggebracht tot ongeveer 25 spelers.

Of er spelers bij komen of niet, Tobiasen zal ook met de huidige spelersgroep tevreden zijn: “Met deze spelersgroep moet je ook tevreden zijn en de volgende stap kunnen maken”.

Balker in de belangstelling

Almere City FC is op zoek naar versterkingen, maar het is nog evenmin zeker of de club de huidige selectie bij elkaar kan blijven. Zo zou Radinio Balker in de belangstelling staan van een aantal clubs uit de Eredivisie. Balker, misschien wel het grootste talent van Almere City FC, focust zelf vooral op Almere City: “Ik heb geen idee. Ik heb mijn zaakwaarnemer gezegd: zeg maar niks. Ik wil mij nu gewoon focussen op Almere”. Op social media gaat vooral de naam van FC Groningen rond als club die de verdediger graag over zou willen nemen.

De transfermarkt zit altijd vol verrassingen en zoals altijd is niks zeker in de voetbalwereld. Of Balker na de winterstop nog in Almere speelt zullen we dus moeten afwachten. De transfermarkt is open van 1 tot en met 31 januari.