Almere City FC mocht vanmiddag voor het eerst na de winterstop weer aan de bak. In Deventer was Go Ahead Eagles de eerste tegenstander van dit kalenderjaar en na een vermakelijk duel dat alle kanten op ging bleven beide partijen steken op een 1-1 gelijkspel.

City had de eerste 20 minuten het spel goed in handen en kwam er via Venema en Verheydt ook een paar gevaarlijk uit. Die laatste scoorde ook een rebound, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Geheel terecht, want dat stond de spits ook, maar de toon was gezet. Hoewel Go Ahead Eagles wat moeilijker opgang kwam stond het vizier van beide ploegen op de goal van de tegenstander gericht. In de 25e minuut meld Go Ahead Eagles zich dan ook de goal, weliswaar met een onterecht gegeven vrije trap maar Corboz schiet deze prachtig in de hoek. Smits zet er een eveneens prachtige redding tegenover.

Slechts een minuut later is het een tijdje alle hens aan dek voor de goal van Smits. Binnen een paar minuten vliegt de bal een aantal malen in korte tijd op het doel van Almere City FC af. Zo brengt Smits nog redding op een hard schot van Mertens, gaat de rebound van dat schot via een verdediger over de lat. Worden vervolgens meerdere schoten van randje 16 geblokt en gaat een inzet van Rabillard maar net langs de goal. Aan de andere kant is het Nick Venema die met een schot doelman Verhulst van Go Ahead test. Het schot van Venema wordt nog geblokt en stuurt de bal de lucht in, die beland op de lat en met moeite kan Verhulst de bal daarna nog wegwerken.

Ook vlak voor rust krijgen beide ploegen grote kansen. Smits strekt zich maar weer eens lang uit om een schot van afstand uit de verre hoek te tikken en helemaal op slag van rust kopt Verheydt een voorzet vol op de lat te koppen. Dat het met rust dan ook nog 0-0 staat is een wonder, maar een vermakelijk duel is het zeker.

Na rust lijkt de thuisploeg het duel wat meer naar zich toe te trekken. Na iets meer dan een uur gespeeld te hebben lijken zij dan ook de score te openen. Lijkt, want Almere City FC heeft Smits op doel staan. De doelman lijkt gepasseerd wanneer een schot van van der Venne geblokt wordt en naar Mertens rolt. Mertens kan de bal een leeg doel in schieten maar Smits staat rap genoeg weer op en tikt de inzet over het doel heen. Een magistrale redding van de doelman die het hele seizoen al in vorm is.

Almere City doet daarna ook weer mee aan aanvallend voetbal en zet na een prachtige aanval via Efmorfidis Ricardo Kip alleen voor de goal. De middenvelder moet nog wel een uiterste inspanning leveren om eerder bij de bal te zijn dan de doelman. Dat lukt, maar zijn inzet is niet zuiver en schiet de bal over. Een paar minuten later is het dan wel raak. Een voorzet van Blackson gaat over iedereen heen behalve Efmorfidis. De griek neemt de bal aan tikt hem zo in de korte hoekl van de goal.

Lang kan City niet van de voorsprong genieten want binnen 2 minuten lag die aan de andere kant ook in het netje. Mirani verliest zijn kopduel en de rest van de verdediging is te laat om de inmiddels vrij voor de goal staande Edqvist te stoppen. Hij schuift de bal langs Smits de verre hoek in voor de gelijkmaker. Heel even leek het erop dat Go Ahead Eagles, gesteund door de snelle gelijkmaker, Almere City FC bij de strot zou grijpen en eroverheen zou lopen. Maar Almere City zorgt er al snel voor dat er weer rust op het veld komt. Beide ploegen gaan tot het laatste fluitsignaal voor de overwinning, maar het lukt beide ploegen niet meer om nog te scoren.

En zo neemt Almere City FC het eerste punt van 2020 mee naar huis na de russische roulette in De Adelaarshorst. Een heerlijk schouwspel waar beide ploegen aanvallend voetbal op de mat leggen en uiteindelijk dan ook beide wel terecht met een punt verder gaan in de competitie.

Voor Almere City FC gaat die competitie komende vrijdag weer verder, thuis tegen De Graafschap. Kaarten voor het eerste thuisduel van dit jaar, met de nieuwe tribunes!, zijn verkrijgbaar via https://tickets.almerecity.nl