Het is Almere City FC vrijdagavond opnieuw gelukt thuis te winnen. Het werd uiteindelijk 3-0 in het Yanmar Stadion, waardoor de Almeerders in de competitie nog steeds ongeslagen zijn in eigen huis.

De ploeg van Ole Tobiasen had een groot gedeelte van de wedstrijd, toch flink wat moeite met de ploeg uit Dordrecht. Jari Schuurman had voor de gasten al een kans op de 0-1, maar de bal belanden in de handen van Keeper Woud. Na een half uur spelen kwam Almere City FC op voorsprong, maar het doelpunt van Verheydt werd onterecht afgekeurd door onze grote vriend, scheidsrechter Bax.

In de tweede helft komt Almere City opnieuw op voorsprong, maar deze keer ziet Faris Hammouti zijn doelpunt afgekeurd worden, omdat hij buitenspel stond. In de 71e minuut is het dan wel eindelijk raak. Op aangeven van Tim Receveur weet Hammouti de 1-0 nu wel op het scorebord te zetten. Een paar minuten later was het Damon Mirani, die alweer zijn 5e doelpunt dit seizoen scoort. Het slot akkoord was ook voor Almere City. Faris Hammouti scoorde zijn 2e doelpunt van de wedstrijd.

Almere City FC heeft na de overwinning 50 punten en staat het op een gedeelde eerste plaats. Cambuur wist eerder op de avond met ruime cijfers te winnen van Jong PSV, waardoor zij op doelpunt gemiddelde nog steeds eerste staan.

Almere City FC
3 – 0
FC Dordrecht
Eerste Divisie