Joshua Smits heeft tijdens de oefenwedstrijd met MVV een blessure opgelopen aan zijn knie. Uit Medisch onderzoek blijkt dat de doelman voor een aantal maanden niet inzetbaar zal zijn.

Voor Smits zal deze blessure hard aankomen. Hij leek na de voorbereiding 1e doelman te gaan worden. Daarmee kreeg hij de voorkeur boven Kramer, Grim en Plattel.

Afgelopen seizoen had Smits ook al pech met blessures. Almere City nam de keeper in de winterstop over van NEC, waar hij revalideerde van een gebroken arm. In Almere brak hij vervolgens zijn andere arm waardoor Smits zijn officiële debuut voor Almere City FC nog niet heeft kunnen maken.

Almere City FC laat op de website weten dat de doelman en het medische team een revalidatieplan aan het ontwikkelen zijn om de doelman zo snel mogelijk weer fit te krijgen, al zal dit dus maanden gaan duren.

Ook Pupe nog geblesseerd

Verdediger Joedrick Pupe is de komende weken ook nog niet inzetbaar. De Belg versterkte afgelopen zomer de selectie van Santoni maar liep bijna de hele voorbereiding al op krukken. 

Op Twitter laat hij weten dat ze nu eindelijk duidelijkheid hebben over de blessure aan zijn knie en dat hij nog enkele weken uit de roulatie is. Wel zal zijn revalidatie minder lang duren dan verwacht.

Wij wensen beide spelers een voorspoedige revalidatie!