Het is vrijdagavond niet gelukt om punt(en) mee te nemen uit Twente. In het eerste kwartier kwam Twente op een, op dat momente terechte, voorsprong. Daarna nam Almere City FC de touwtjes in handen, kreeg het kansen, maar wist het niet te scoren. En dus bleven de punten in Twente.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd tegen een enigzins slap Almere City. Na 9 minuten belandde na een goede aanval over rechts de voorzet in de 16 voor de eerste kans van FC Twente. Boere raakte deze niet helemaal goed, maar de bal ging wel het doel in. Een snelle voorsprong voor FC Twente in een goed gevuld Grolsch Veste. Voor veel spelers zou het een enorme klap zijn, al helemaal omdat vlak daarna FC Twente speler Zekhini van een flinke afstand de bal op de lat schoot.

Voor de spelers van Almere City bleek het een uitstekende motivatie te zijn om het spel naar een hoger niveau te tillen. Ze namen het heft in handen en kregen voor rust ook kansen op de gelijkmaker. De grootste hiervan was voor Vossebelt die in de 16 één op één met doelman Drommel kwam te staan. De oud jeugdspeler van Almere City FC wist zijn doel echter schoon te houden met een goede redding.

Na rust zou Almere nog meer de baas zijn op het veld en werd Twente terug gedrongen naar hun eigen 16. Almere City had over de hele wedstrijd 65% balbezit en ook in de tweede helft waren er kansen. Torino Hunte mocht ook zijn debuut maken en liet zich meteen zien met een aantal goede passeerbewegingen. Drommel stond echter goed te keepen en Almere miste net dat laatste stukje stootkracht om tot een doelpunt te komen. Aan de andere kant kwam FC Twente er met een snelle counter af en toe gevaarlijk uit. Vooral toen de 2-2 tussenstand bij Sparta bekend werd gemaakt, bij die eindstand zou FC Twente periodekampioenzijn, gingen de tukkers aanzetten. Ook het publiek ging er achter staan en daarmee lukt het Twente een paar keer gevaarlijk te zijn. Zo kopte Bijen op de lat en was er een uitstekende redding van Plattel die één op één tegenover Boere kwam te staan. Toen bekend werd dat het 3-2 was voor Sparta was het weer een stuk stiller in het stadion van Twente en mocht Almere City gaan beginnen aan het slotoffensief. 10 minuten voor tijd kwam de grootste kans op de gelijkmaker, waar Kip en Luckassen goed voor het doel kwam. Kip kwam net niet lekker bij de steekpass. Luckassen kwam vervolgens te laat uit de startblokken om de bal het vrije doel in te schieten. De bal werd net voor zijn voeten weggewerkt door de verdediger. 

En zo verloor Almere City FC voor de 2e keer op rij, hoewel het spel vele malen beter was dan vorige week. Dat is dan ook een positieve conclusie om op voort te bouwen. Dat het echter vooral in de afrondende fase beter moet moge duidelijk zijn na het missen van de kansen.

Komende dinsdag speelt Almere City FC alweer de volgende wedstrijd, dan in de beker bij Kozakken Boys. De vrijdag daarop is de volgende competitie wedstrijd. Helmond Sport is dan de tegenstander.

Ondanks het ongelukkige resultaat hebben we een hele gezellige Lijn 40 gereden! Voor iedereen die mee is geweest: Bedankt! En tot de volgende editie! #lijn40 #vollebak #twealm

Posted by Almere City Fans on Saturday, October 27, 2018