Betaald voetbal clubs en dus ook Almere City FC zijn met een gezamenlijk statement naar buiten gekomen. De clubs zijn het zat dat de stadions leeg moeten blijven, terwijl in de landen om ons heen de stadions (gedeeltelijk) gevuld zijn met supporters.

Het afgelopen jaar hebben de clubs laten zien, dat wij zij wedstrijden konden organiseren zonder Corona uitbraken tot gevolg. Dit doormiddel van goede controles en de inzet van de supporters. Daarom wil Almere City FC en ook de andere clubs de stadions weer open gooien voor publiek, ondanks dat hier geen toestemming vanuit Den Haag voor is.

Voor supporters van Almere City FC zou dit betekenen dat de thuis wedstrijd tegen Telstar van zondag 30 januari weer te bezoeken is. Wel hangt dit nog af van de burgemeester.

In onze ogen een stap in de goede richting. Voor veel mensen is voetbal meer dan de 90 minuten op het veld. Het is ook het zien van vrienden en de uitlaatklep na een week werken. Zeker nu in deze tijd is dat extra nodig, door dat veel andere evenementen nog steeds verboden zijn.

Wij hopen dan ook op een goed gevuld Yanmar Stadion!

Hier onder het statement dat te lezen is op de website van Almere City FC:

De betaald voetbalclubs willen dat er 28 januari weer toeschouwers worden toegelaten bij wedstrijden.

Wij zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest maar de rek is eruit. Keer op keer heeft het betaald voetbal aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: geen besmettingen, en goede en gedegen controles.

Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan.

Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen. Vorig jaar seizoen leidde dat tot een verlies van meer dan € 100 miljoen voor de sector. En de schade voor de langere termijn is ernstig. Zeer ernstig! Dit tast de kwaliteit van ons voetbal aan.

De concurrentie met het buitenland is al heel groot. In de rest van Europa zijn de stadions wel of gedeeltelijk open. Terwijl wij te maken hebben met dezelfde Omikron-variant. Dat maakt de concurrentiepositie nagenoeg ondoenlijk.

Lands grootste entertainmentindustrie en nummer 1 sport wil haar eigen broek ophouden. Wij zijn voor 8 miljoen Nederlanders wekelijks hét vertier, maar dat wordt ons nu zo goed als onmogelijk gemaakt. Op dit moment is er nog geen 100% compensatie voor alle wedstrijden die wij noodgedwongen zonder publiek moeten spelen. NOW en andere generieke regelingen zijn niet toereikend. Het tempo van besluitvorming in politiek Den Haag is te traag. Daar kunnen we niet op wachten. Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap. Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters. Iedere club gaat hierover in gesprek met zijn burgemeester. Het betaald voetbal wil gehoord worden! Wij willen ons altijd constructief opstellen en onderdeel van de oplossing zijn en blijven. Ook nu weer. Ook met Den Haag en de nieuwe minister voor sport.