Het afgelopen seizoen maakte Bensabouh een stormachtige ontwikkeling mee. Hij sloot aan bij het eerste, liet zich gelden in de voorbereiding, maakte zijn debuut tegen Jong AZ en vocht zich vervolgens ook nog eens in de basis!

In Augustus 2018 werd hij al beloond met een profcontract tot 2020 maar het spel en de progressie die de middenvelder afgelopen liet zien was voor de club reden genoeg om zijn contract open te breken en te verlengen tot 2022!

Op de site van Almere City FC laat hij dan ook weten blij te zijn met het nieuwe contract: ” In het afgelopen jaar heb ik grote stappen gemaakt in mijn ontwikkeling. Dat geeft uiteraard vertrouwen en smaakt naar meer. Ik kijk dan ook enorm uit naar het nieuwe seizoen, waarin ik mijzelf wil blijven ontwikkelen. Ook als team is het doel om door te groeien en uiteindelijk de stap te maken naar de Eredivisie. Ik ben dan ook verheugd dat mijn contract is verlengd.”

Ook Robert Maaskant is natuurlijk positief over het verlengen van het contract van Bensabouh: “Anwar is een jongen die vanuit onze jeugdopleiding is doorgestroomd naar het eerste elftal. Hij heeft zich gedurende het afgelopen seizoen fantastisch ontwikkeld en is uitgegroeid tot een basisspeler. Het is een middenvelder met een enorme drive en hij is heel ambitieus. Ik ben dan ook verheugd dat we Anwar voor langere tijd aan de club kunnen binden.”

Bensabouh kwam het afgelopen seizoen 20x in actie voor Almere City FC, daarin wist hij 2x het net te vinden.

Anwar bracht zelf het nieuws op een ludieke manier naar buiten in deze tweet: