Almere City FC heeft een hele belangrijke overwinning gepakt in Leeuwarden. Het was met 0-1 te sterk voor SC Cambuur. Meijer maakte het enige doelpunt in een verder vrij povere wedstrijd.

Cambuur kwam sterk uit de start blokken en toonde aan vol voor de winst te gaan, zoals elke ploeg dat zou moeten doen in eigen huis. Een aantal gevaarlijke voorzetten gingen aan alles en iedereen voorbij en ook Etemadi moest er ééntje pakken. Het was Cambuur dat aan het aanvallen was en Almere leek er niet aan toe te komen. De toon leek gezet maar niks was minder waar.

Na 10 minuten werd Cambuur zeer slordig en pakte Almere City de wedstrijd op. Het eerste wapenfeit kwam na 12 minuten van de voet van Kip, zijn schot werd aangeraakt door een verdediger en ging daardoor over het doel van Mous heen. De eerste grote kans was voor Meijer, Seck stoomde op aan de linkerkant en gaf een goede voorzet. De spits kopte vervolgens de bal net over het doel. Een minuut later kreeg hij wederom de kans om de score te openen nadat de verdediging van Cambuur er totaal naast zit. Meijer kan met de punt van zijn schoenen de bal richting doel krijgen maar Mous kan de bal nog net tot hoekschop verwerken.

Pas in de 36e minuut kon Cambuur weer een keertje gevaarlijk worden. Hendriks kon redelijk vrij uithalen vanaf de rand van de 16, maar zijn schot mistte kracht en Etemadi kon de bal prima pakken.

En zo gingen beide ploegen met een 0-0 de rust in. In die rust pakte Ally de Aap overigens alvast de winst op Camigo, hij won de shootout met 4-5 en pakte daarmee de eerste beker voor in zijn prijzenkast!

Na rust werd het niveau van de wedstrijd met de minuut bedenkelijker. Kansen werden er niet gecreërd en aan beide kanten was het spel slordig, al was het spel van Cambuur slordiger dan die van Almere. Tot de 64e minuut, waar Almere City een vrije trap krijgt. Loen pompt de bal in de 16 en na een paar keer wegkoppen en terugkoppen belandt de bal precies voor de voeten van Meijer die goed zijn lichaam gebruikt en de bal achter Mous het doel in tikt: 0-1!

Cambuur moest nu gaan aanvallen om nog wat van de wedstrijd te maken, dit zorgde voor veel hoekschoppen maar slechts één daarvan was gevaarlijk. 5 minuten voor tijd belandde de bal bij de corner wel een keertje goed voor het doel en tot 2 maal toe moest Etemadi redding brengen op schoten. De doelman deed echter precies wat hij moest doen en kon zodoende zijn doel schoon houden bij de enige kansen die Cambuur voor elkaar wist te spelen in de 2e helft. Daarvoor ook complimenten voor Balker en Hammouti, het centrale duo stond prima te verdedigen en niemand mistte de geschorste Mirani. Aan de andere kant waren er nog wat counter mogelijkheden voor Almere City, bij één counter stonden er zelfs 4 aanvallers van Almere tegenover 1 verdediger van Cambuur maar zoals veel in deze wedstrijd was deze counter ook slordig en speelde Kip de bal precies tegen deze verdediger aan.

Wedstrijd van hoog niveau of niet, Almere wint hem wel en pakt daarmee de eerste punten in Leeuwarden ooit! Het werden er meteen 3 en daarmee maakt de ploeg een enorme stap op de ranglijst. Mede dankzij andere gunstige uitslagen staat Almere City nu op de 7e plaats, 1 punt achter Oss die 6e staat en recht geeft op het overslaan van de eerste ronde in de playoffs. Komende maandag is het zaak deze overwinning extra kracht bij te zetten door ook te winnen van Helmond Sport. Zij komen dan op bezoek in het Yanmar Stadion. Kom ook de ploeg steunen en verzeker je zelf van een kaartje op https://tickets.almerecity.nl!