De bekerwedstrijd in de 1e ronde van de KNVB Beker tegen SVV Scheveningen is verschoven naar 1 of 2 december. Dit alles heeft te maken met de nieuwe maatregelen die de overheid heeft getroffen in de strijd tegen het coronavirus.

Onderdeel van die maatregelen is een verbod op teamsporten voor volwassenen. Ook mag er nog maar getraind worden met maximaal 4 personen, allen op meer dan anderhalve meter afstand. Betaald voetbal (Eredivisie en Eerste Divisie) hebben hiervoor een uitzondering gekregen. Ook het bekertoernooi mag gewoon doorgaan, echter nog even zonder de amateurclubs. Dit betekend dat wedstrijden tussen betaald voetbal clubs op de gebruikelijke data worden gespeeld (27,28,29 oktober) en dat de wedstrijden waar amateurclubs aan verbonden zijn worden verschoven naar begin december. In de veronderstelling dat de maatregelen tegen die tijd niet meer nodig zullen zijn.

Dit betekend dat ook SVV Scheveningen – Almere City FC niet op 27 Oktober word gespeeld, maar begin december. We houden jullie uiteraard op de hoogte wanneer de precieze speeldatum bekend is.