Almere City FC treedt vanavond opnieuw in een uniek bekershirt aan in de wedstrijd tegen TOP Oss. Dit jaar is het shirt een hommage aan Jergé Hoefdraad, de oud speler van Almere City FC die vorig jaar om het leven kwam bij een schietpartij. Een deel van de opbrengst van de verkoop van de shirts zal gedoneerd worden aan nabestaanden van Hoefdraad.

Het derde shirt, waarin Almere City de bekercampagne zal spelen, is een verwijzing naar één van de eerste Almere City shirts waar Hoefdraad in speelde, namelijk het uit shirt dat werd gedragen in het seizoen 2010/2011.

Net als voorgaande seizoenen is het bekershirt gesponsord door SHARP, die in samenspraak met de supportersraad wederom een prachtig uniek bekershirt met veel waarde presenteert. Het bekershirt van vorig jaar beviel zo goed dat deze inmiddels is gepromoveerd tot het thuistenue van Almere City FC, daardoor was er dit jaar weer ruimte voor een nieuw bekershirt. Directeur Aziz Elmorabit van SHARP is wederom trots op het bekertenue:  ,,Mijn gevoel was dat het moeilijk was om het shirt van vorig seizoen te overtreffen. Maar het is opnieuw met behulp van veel gelijkgestemden gelukt een shirt te creëren dat de supporters in het hart raakt. Jergé is intens verweven met de clubhistorie en ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Het enige dat wij nu nodig hebben is een succesvolle TOTO KNVB Beker campagne. Na jaren van teleurstellingen lijkt het mij fantastisch als de club nu eens ver doordringt in het bekeravontuur. Dat verdient ook de familie van Hoefdraad.”

Hoefdraad speelde maar liefst 3 verschillende periodes voor Almere City. Verspreid over 6 seizoenen speelde hij 153 wedstrijden en kwam hij als middenvelder 13x tot scoren. Zijn betaald voetbal debuut maakte hij bij Almere op 7 augustus 2009 in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, toen nog in het paars onder FC Omniworld. Zijn laatste betaald voetbalwedstrijd speelde hij ook bij Almere City, op 26 april 2019 uit bij FC Dordrecht.

Het shirt is vanaf nu te koop op shop.almerecity.nl voor €64,95. Na de wedstrijden worden ook shirts geveild. Een deel van de opbrengst wordt door de club gedoneerd aan de nabestaanden van Jerge Hoefdraad.