De corona crisis blijft het voetbal bezig houden. Ditmaal moet het KNVB Beker toernooi gewijzigd worden aangezien amateurclubs door de verlengde maatregelen vanuit de overheid niet in staat zijn deel te nemen aan het toernooi.

De maatregelen verbieden namelijk sporten in teamverband tot zeker half december en daardoor kunnen amateurteams niet trainen en ook geen wedstrijden spelen. De KNVB heeft daarom besloten om zonder de 26 amateurclubs die nog over waren door te gaan. De amateurclubs ontvangen een financiele vergoeding voor misgleopen inkomsten en worden toegelaten tot het KNVB Beker toernooi van ’20/’21.

Almere City moest het in de 1e ronde opnemen tegen amateurclub SVV Scheveningen. Deze wedstrijd werd in oktober al uitgesteld en is nu helemaal uit het wedstrijdschema geschrapt. Daardoor gaat Almere City automatisch naar de volgende ronde. De loting voor de 2e ronde zal zaterdag plaatsvinden op FOX Sports. Om in de achtste finales weer op het aantal van 16 clubs uit te komen zullen er vor de 2e ronde maar liefst 9 clubs vrij geloot worden. Clubs die al uitgeschakeld waren zullen dat ook blijven.