Komend seizoen heeft Almere City FC een begroting dat richting de 5 miljoen euro gaat, zo verteld John Bes op Omroep Flevoland.

De begroting stijgt al enkele seizoenen gestaag, met afgelopen seizoen een begroting van ongeveer 4 miljoen. De stijging van de begroting heeft te maken met het 5 jaren plan die de club een paar jaar geleden heeft uitgestippeld. Dit plan moet ervoor zorgen dat wij straks in de Eredivisie moeten spelen. 

De begroting is onder andere mogelijk door de Kroonenberg groep, waar Lesley Bamberger naast de club ook eigenaar van is. Ook kon de club vandaag met HIT Profit een nieuwe hoofdsponsor presenteren, wat uiteraard ook het nodige geld in het laadje brengt. Het geld dat binnen is gekomen met de transfers van onder andere Van der Water en Overtoom heeft de club weer kunnen steken in het spelersbudget. Dat budget blijft net als vorig seizoen rond de 1.5 miljoen hangen.

Op de website van Omroep Flevoland vind je een interview met John Bes over de begroting, maar ook interviews met aanvoerder Receveur, communicatie manager Perry Hendriks en groundsman Jan Jong over het nieuwe seizoen!