Almere City FC begon donderdagavond in het duel tegen FC Den Bosch met een B keuze. Zaterdag staat immers het laatste oefendeuel tegen FC Groningen op het programma waarin het goed voor de dag wilt komen tegen de Eredivisionist. In een matig duel won Almere City FC met 1-0 van FC Den Bosch.

Bij de aftrap was het ruim 27 graden in het Yanmar stadion waardoor beide ploegen rustig begonnen aan de wedstrijd. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam na ruim 12 minuten spelen. Een hoekschop van Harrison beland op het hoofd van Breedijk die vervolgens recht naar van der Steen kopt. Drie minuten later was het Goselink die de bal voor gaf op Harrison. Laatsgenoemde kon de bal aannemen en schoot uit de draai op van der Steen. In de 22e minuut wist Goselink te scoren maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Daarna gebeurde er vrijwel niets meer in het Yanmar Stadion en werden de aanwezige toeschouwers niet vermaakt.

In de tweede helft was de eerste kans voor Almere City FC te noteren. Een schot van Ahannach gaat voorlangs het doel van FC Den Bosch. In de 66e minuut was daar de 1-0 van Almere City FC, Bouyaghlafen kon bij de tweede paal de bal vrij in het doel koppen na een prachtige actie van Margarita die zich goed vrij speelde en een prima voorzet afleverde. Ondanks de weinig kansen die zijn te noteren was het wel een verdiende voorsprong. Pas na 73 minuten was de eerste kans van FC Den Bosch te noteren. Een hard schot van de Bossenaren ging op de paal. Uit de daar op volgende actie ging de bal voorlangs. Daarna was er geen kans meer te noteren waardoor de B keuze van Ole Tobiasen met 1-0 wist te winnen van FC Den Bosch.

Aankomende zaterdag staat alweer de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het programma. FC Groningen met Arjen Robben komt dan op bezoek in het Yanmar Stadion. Voor dit duel zijn geen kaarten meer te koop.

Opstelling Almere City FC:
Etemadi, van Vlerken, Blackson, Ahannach, Breedijk, Beaumont, Tunga, Harrison, Bouyaghlafen, Mannes, Goselink.