Almere City FC heeft vanavond voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Het veldspel van Almere was niet slecht, maar het kon niet genoeg gevaar stichten voor het doel van NAC. Dat kon NAC wel, die ook nog eens zorgvuldig met de kansen omging. Het werd 4-0 voor de Brabanders.

Vanaf de aftrap was de intentie van NAC om de 3 punten in eigen huis te houden al duidelijk. De gastheren begonnen sterker aan de wedstrijd en kregen in de openingsfase ook de mogelijkheden. Spits Bilate knalde bal al na 6 minuten hard op de lat. Daarna trok Almere City het veldspel naar zich toe. Zo kreeg City meer en meer balbezit en kreeg Kaandorp de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Na 20 minuten stoomde Van Vlerken op en gaf hij een perfecte voorzet op Kaandorp. De kopbal van de aanvaller ging echter net langs het doel. Nog geen minuut later lag die er aan de andere kant wel in. Lex Immers schoot de bal achter Woud voor de 1-0.

Het spelbeeld bleef na de 1-0 hetzelfde, Almere met het balbezit maar niet met de gevaarlijke kansen. Op wat afstandsschoten van Alhaft na lukte het de Almeerders niet om langs de gele muur te komen. Ook werd spits Verheydt niet gevonden, die het moeilijk had tegenover de centrale verdedigers van NAC. Aan de andere kant kwam Almere City goed weg nadat een schot van Bilate van richting werd veranderd. Het been van Woud bleek net een paar centimer lang genoeg om alsnog de bal te keren. Voor de ruststand maakte het weinig uit, want vlak voor rust wist Bilate wel het net te vinden. Uit een tegenstoot, waar zowel Lesqouy als Woud er niet al te best uit zagen, kon Bilate afronden voor de 2-0.

Na rust zette Almere City FC er nog een tandje bovenop en ging het nog meer aanvallen. Maar wederom bleef het bij balbezit, en wederom was het NAC dat de goal wist te maken. Na een klein uur spelen schoot Bilate de bal snoeihard langs Woud voor alweer de 3-0.

Kansen waren er daarna voor zowel Almere City en NAC Breda. Waar voor de Bredanaren invaller en ex-Almere City speler Nick Venema een één op één duel met Woud verloor. Aan Almeerse zijde kreeg de debuterende Yeboah de grootste kans op een eretreffer maar stond doelman Olij in de weg. 5 minuten voor tijd gooide El Allouchi het duel definitief op slot met een prachtige uithaal van een meter of 25. Zijn schot met rechts vloog langs een kansloze Woud in de kruising voor de eindstand.

Een avond waar geen enkele Almere City supporter op had gehoopt. Een wedstrijd waarbij Almere City qua veldspel niet slechter was dan NAC, maar waar het in de aanval niet wilde lukken en waar de verdediging te slap was tegen het efficiënte NAC Breda dat terecht de punten in eigen huis hield. Het was pas de 2e verliespartij van Almere City, maar net als de vorige verloren wedstrijd (7-2 tegen Cambuur) wel eentje die met grote cijfers verloren gaat.

Door het verliespartij is koploper Cambuur nu met 3 punten uitgelopen op Almere City FC, tevens is De Graafschap met 3 punten dichterbij gekropen. De voorsprong van Almere City op de nummer 3 van de ranglijst bedraagt nu 3 punten. Veel 3en in de laatste paar zinnen, nu is het aan ons om zelf aankomende zondag weer de 3 punten te pakken op bezoek bij Helmond Sport. Daarmee laat je, net als na de verloren partij tegen Cambuur, zien dat Almere City snel weer op kan staan. Aftrap is dan al om 12:15 op De Braak.

N.A.C. Breda
4 – 0
Almere City FC
Eerste Divisie
N.A.C. Breda
4 – 0
Almere City FC
Eerste Divisie
Eerste DivisieSpeelronde 22
maandag 01-02-2021, 21:00
Rat Verlegh Stadion