Afgelopen dinsdag stond er een nieuwe editie van de Ambassadeursavond op het programma in de bussinesclub van het Yanmar Stadion. Er kwamen weer de nodige updates en er was weer een goede interactie tussen club en supporters.

Meer punten tegen top 6

Ole Tobiasen nam als eerste het woord. De trainer benadrukte dat Almere City FC teveel doelpunten tegen krijgt en dat de ploeg meer punten moet gaan pakken tegen de top 6 van de Keuken Kampioen Divisie. Ook keek Tobiasen voorzichtig vooruit naar de play-offs. Op dit moment staat de ploeg op een play-off plek en heeft dus alles in eigen hand. Hij vertelde dat hij het mocht City FC de play-offs halen het beter wilt doen dan vorig seizoen.

Ruud Boymans

Er werd vanuit de supporters gevraagd hoe het met Ruud Boymans gaat. Conditietrainer Nils Thorner nam het woord en vertelde dat hij Boymans duurzaam wil opbouwen in plaats van geforceerd inbrengen. De focus ligt momenteel bij de play-offs dat hij dan volledig kan meedoen. Thorner vertelde ook dat de supporters en de club niet moeten vergeten waar Boymans vandaan kwam en dat het bijzonder is wat Boymans op dit moment allemaal al kan.

1260 verkochte seizoenskaarten

Marketingmanager Perry Hendriks vertelde dat Almere City FC dit seizoen 1260 seizoenskaarten heeft verkocht. Vorig seizoen waren dat er 1320. Doelstelling voor volgend jaar is om 1600 seizoenskaarten te verkopen. De campagne om de seizoenskaarten aan de man te brengen start eind april. Op 1 mei tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen MVV Maastricht zal de club na een uitvoerige wens van de supporters een afscheidsfeest organiseren.

Aanpassingen academy veld

Almere City FC zal aankomende tijd ook het een en ander gaan veranderen op het Academy veld. De club maakte bekend dat er deze week een led-scorebord wordt geplaatst. Ook zal de club binnenkort bankjes plaatsen aan de overkant van de tribune op het heuveltje. De grootste verandering is misschien wel in tegen stelling tot eerdere berichten dat er alsnog een dak op de tribune op het academy veld zal komen.

In het Yanmar Stadion zullen binnenkort buiten een nieuw veld ook nieuwe dugouts worden geplaatst die breder zijn.