Dinsdagavond stond er in het Yanmar Stadion een nieuwe ambassadeursavond op het programma, ondanks dat de selectie grotendeels compleet is was er genoeg te bespeken.

Kennismaking Robert Molenaar

Bij binnenkomst werd iedereen door de kersverse hoofdtrainer Robert Molenaar met een persoonlijke handruk begroet. Daarna stelde hij zich tegenover alle aanwezige supporters voor waarin hij een goede indruk achterliet en zelfs in is voor een dolletje. Ook benoemde hij dat hij met Almere City FC mikt op een top 2 notering wat betekend dat Almere City FC mocht het in de top 2 eindigen rechtstreeks naar de Eredivisie gaat. Molenaar was zeer te spreken over de goede faciliteiten in het Yanmar Stadion en dat de spelersgroep op enkel de spitspositie na compleet is.

Robert Molenaar stelt zich voor aan het aanwezige publiek.
Foto:Almere City Fans

Etemadi heeft zin in nieuw seizoen

Agil Etemadi was ook aanwezig en keek kort terug naar de teleurstellend verlopen Play-Offs maar keek ook vooruit waarin hij blij was weer op het veld te staan met bijna de zelfde spelers als vorig jaar. Ook Etemadi heeft er alle vertrouwen in dat Almere City FC hoog eindigt in de Keuken Kampioen Divisie.

Receveur op weg terug, Alhaft nog lange weg te gaan

Tim Receveur is momenteel al een tijdje geblesseert en revalideert in Zeist. Etemadi meld dat Receveur op de goede weg is maar nog een lange weg heeft te gaan voordat hij weer wedstrijden kan spelen. Tevens meld Etemadi dat Receveur zeer betrokken is bij de spelersgroep en regelmatig aanwezig is in het Yanmar Stadion ondanks dat hij revalideert in Zeist. Ilias Alhaft heeft nog een lange weg te gaan, de aanvaller is begin juni geopereerd en zal er minimaal 8 maanden nog uitliggen.

Nieuwe teammanager

John Bes meldde dat Almere City FC komend seizoen een nieuwe teammanager heeft, Roy Gebbink heeft eind vorig seizoen laten weten dat hij de club gaat verlaten en zich volledig zal richten op zijn eigen zaak. Zijn vervanger is Pascal Jansen.

Opendag en extra oefenwedstrijd

Almere City FC maakte bekend dat de jaarlijke opendag dit jaar op 3 augustus is. Jong Almere City FC zal om 14.00 uur aantreden tegen Team Flevoland en de selectie van Robert Molenaar zal spelen tegen Al-Ahli uit Qatar, deze wedstrijd begint om 16:00 uur. Tevens zullen er andere leuke voetbalactiviteiten plaatsvinden. Een dag eerder op vrijdag 2 augustus speelt Almere City FC nog een oefenduel tegen het Surinaams elftal.

Foto: Almere City Fans

Verbouwing Yanmar Stadion

Ook kwam de verbouwing van het Yanmar Stadion aan bod, Algemeen Directeur John Bes legde uit hoe de club komend seizoen de verbouwing zal realiseren zonder al te veel overlast voor de supporters. De club gaat de verbouwing in twee fase’s uitvoeren. Voor de winterstop zal bussinessclub worden uitgebreid richting de kantine met extra zitplaatsen en kantoren. Tevens zullen de E en F tribune vervangen worden voor de nieuwe hoofdtribune. Na de winterstop zal het bussinessclub gebouw worden uitgebreid aan de kant van de rugby velden. tevens zal de tribune bij de huidige van C worden uitgebreid. Vak D en het uitvak zal ook in 2020 van plaats veranderen. Ook komen er extra horecapunten die in het loop van het seizoen worden geplaats.

Werkzaamheden rond het Yanmar Stadion

Naast de verbouwing die plaats gaat vinden in het Yanmar Stadion zal Almere City FC ook de nodige aanpassingen doen rond het Yanmar Stadion. Zo zal de club extra fietsenstallingen plaatsen en wordt de busbaan beter verlicht en wordt er gekeken hoe het kruispunt met de bussen veiliger kan worden. Ook is Almere City FC in gesprek met Keolis om extra bussen in te zetten na afloop van de wedstrijd. Aan het parkeerprobleem wordt voorloppig niets gedaan, wel mag Almere City FC het grasveld voor het stadion gebruiken als parkeerplek.

De volgende ambassadeursavond staat gepland voor begin september