Dinsdagavond stond alweer de tweede ambassadeursavond van het seizoen op het programma. Veel supporters wisten hun weg te vinden naar de businessclub van het Yanmar Stadion. John Bes begon de avond om kort terug te kijken op de afgelopen transferperiode en daarin vertelde hij met trots dat Almere City FC het grootste gedeelte van de selectie intact wist te houden en er enkele mooie versterkingen zijn gepresenteerd waaronder Harrison, Verheydt en Koppers. Tevens vertelde Bes dat de supporters moeten wennen aan het feit dat Almere City FC probeert om elke zomer de basiskern bij elkaar te houden.

Intentie van spelen

Na de openingsspeech van John Bes was het de beurt aan hoofdtrainer Robert Molenaar, hij kreeg meteen vragen van supporters wat er mis ging de laatste minuten bij Jong Ajax en gaf hier uiteraard antwoord op. Ook kreeg Molenaar de vraag hoe hij wilt dat Almere City FC gaat spelen als het 1-0 voor staat. Meestal was het zo dat City achteruit ging afwachten maar Molenaar geeft aan dat hij altijd met de druk naar voren willen spelen en er dan juist een tandje bovenop willen doen dus niet meer achteruit lopen.

Dit jaar promotie!

Tevens benadrukt Molenaar dat hij bij Almere City FC met een grotere staf werkt dan bij Roda JC en FC Volendam en dat de organisatie hier beter voor elkaar is en dat hij het enorm naar zijn zin heeft in Almere. Ook was het verwachtingspatroon bij zijn vorige clubs gebaseerd op het verleden en bij Almere City FC op ambitie en wat er mogelijk is met de huidige selectie. Dit jaar word doelstelling nadrukkelijk uitgesproken door o.a. Bes en Molenaar om dit jaar te promoveren, het liefst om bij de eerste twee ploegen te eindigen maar mocht dat niet lukken dan via de Play-Offs. Al hangt het ook af hoe de andere ploegen in de Keuken Kampioen zich blijven ontwikkelen maar City wil het elk jaar beter doen dan het jaar daarvoor. Vorig jaar was plek 3 slechts op 1 punt misgelopen dus komen de promotieplekken (Plaats 1 en 2) wel heel dichtbij.

Uitverkocht huis tot aan de winterstop?

Marketingmanager Perry Hendriks vertelde dat Almere City FC tot op heden 1050 seizoenskaarten wist te verkopen. Tot aan de wintertop kunnen er slechts 1890 toeschouwers in het Yanmar Stadion, dat alles heeft natuurlijk te maken met de bouw van de nieuwe hoofdtribune. Hendriks benadrukt tevens dat de verwachting is dat het Yanmar Stadion tot aan de winterstop elke wedstrijd is uitverkocht. Na de winterstop kunnen er 3800 toeschouwers plaatsnemen en dan worden de overige tribunes uitgebreid om uit eindelijk na het seizoen op een totaal van 4500 toeschouwers te komen.

Geen horecaplein, wel Foodstreet

Manager Algemene zaken Dirk van der Pool kwam ook nog aan bod met de mededeling dat het horecaplein tijdens thuiswedstrijden gesloten zal blijven zolang de nieuwe tribune nog niet klaar is. Daar in tegen zal Almere City FC een heuse Foodstreet plaatsen richting het tribune deel dat nog open is. Voor Vak-D zal er bij het vak een tappunt komen bij de tribune.

Geel Bekertenue

Als laatste vroeg Algemeen directeur John Bes hoe de supporters er tegen aan keken dat Almere City FC in een geel bekertenue gaat spelen. Een groot gedeelte vond het een leuk initiatief maar ook een deel die er minder positief tegenover stond omdat ze vinden dat City thuis in de eigen clubkleuren moet spelen. John Bes heeft aangegeven om hier naar te kijken maar dat het vanwege de sponsorcontracten dit jaar niet gewijzigd kan worden.