Vanavond was er weer een informatieve avond over de plannen bij de club. Hieronder een verslag over de vele dingen die er zijn besproken.

Oefenwedstrijd Willem II en stappen op de training

Uiteraard was het ook vanavond weer aan Michele Santoni om het technische verhaal rondom het eerste elftal te vertellen. Zo was de trainer uiteraard blij met de oefenwinst op Willem II. De wedstrijd werd aangegrepen om te kijken hoe de club er voor staat tegenover een Eredivisieclub. Hierbij kreeg de potentiële basiself de eerste 45 minuten de kans zich te meten met de Tilburgers, na rust mochten de reserves en enkele spelers van Jong Almere City FC zich laten zien. En dat hebben ze, gezien de 1-3 eindstand, goed gedaan. 

Ook sprak de trainer over de stappen die de selectie op het veld aan het maken is. Als voorbeeld gaf de trainer de wedstrijd tegen NEC, waar het spel goed was tot op 3 kwart van het veld. Een maandje later worden er meer kansen gecreërd en komen de spelers vaker in de laatste 20 meter. De volgende stap is om te zorgen dat de spelers effectiever worden in die laatste 20 meter. Bij die stap heeft de staf nog altijd geen definitief antwoord op wie er eerste spits  moet zijn. Zo is Soleri goed in de laatste fase, maar helpt hij je niet mee in het creëren van kansen. Luckassen is daar bijvoorbeeld weer beter in. Aan de hand van de eigenschappen van de spitsen, en ook de tegenstander, bepalen ze wie er in de basis staat.

Ally op Tour

Foto: Almere City FC / Ron Baltus
Rapper Leafs met Ally

Ally is hot! En hoe! Vanavond maakte de club bekend dat Ally binnenkort op tour mee gaat met de Almeerse rapper Leafs. Ally zal aansluiten bij LOATR TOUR en zal het podium poppodia Tivoli, De Melkweg, Gebouw-T en Bibelot bestormen. Lees meer op de website van Almere City FC!

Halve Seizoenskaarten

Er zijn inmiddels al ruim 1200 seizoenkaarten verkocht, een mooi aantal natuurlijk. Maar er kunnen er nog meer bij! Dat vind de club ook en daardoor zal er weer een campagne komen voor de halve seizoenskaart. Deze zal na de thuiswedstrijd van Jong Ajax tot en met de thuiswedstrijd tegen Twente (25-01-2019) verkrijgbaar zijn. De prijs is nog niet bekend maar zal ergens tussen de 60 en 90 euro liggen, houd hiervoor de website van de club in de gaten!

Horecaplein

Ook YveY was vanavond weer van de partij om de plannen met de horeca te bespreken. Belangrijkste hierin is het verbeteren van het horecaplein. In de komende winterstop gaat YveY het plein op de schop nemen. De container die momenteel als verkooppunt gebruikt wordt zal weggaan. Daarvoor in de plaats komt er een vierkante bar in het midden van het plein waar drinken te krijgen zal zijn. Ook komen er skihutten aan verschillende kanten van het plein waar het nodige drinken en eten verkocht zal worden. Het aanbod zal dan ook meteen vergroot worden en kan er gedacht worden aan eten als een broodje bal.

Jong Almere City FC en Academy

Ivar van Dinteren praatte de aanwezige fans met zijn enthousiasme weer bij over het wel en wee bij Jong Almere City FC. De trainer van de beloften vind dat de spelers het goed doen maar dat er wel wat meer continuïteit in het elftal mag komen. Wel is hij tevreden over de inzet van zijn ploeg. Die bestaat uit spelers die nooit op geven, ook al staan ze een aantal doelpunten achter, iets wat wij kunnen beamen als toeschouwer van de wedstrijden.

Komende zaterdag komt koploper IJsselmeervogels op bezoek met maar liefst 10 oud betaald voetbal spelers in de basis. De club uit Spakenburg zal ook de nodige toeschouwers meenemen voor een mooie wedstrijd. Voor van Dinteren een goede mogelijkheid om wedstrijden van het eerste te simuleren, iets waar de jonge spelers veel van kunnen leren. De wedstrijd begint overigens om 14:30 in het Yanmar Stadion en is voor seizoenkaarthouders gratis te bezoeken, voor overige bezoekers kost een kaartje slechts 5 euro.

Robert Maaskant had ook nog over de Loogman Carwash Football Academy. Zo word er met 4 a 5 man een scouting opgezet en wordt er goed samengewerkt met de convenantclubs. Daarnaast zijn er ook talenttrainingen in het leven geroepen, onder leiding van Ole Tobiassen.  Deze extra trainingen zijn bedoeld voor jeugdspelers die nog extra aan specifieke punten willen werken. Het doel van alle inspanningen is om alle vertegenwoordige elftallen zo hoog mogelijk te laten spelen, waar nu nog een gaatje zit tussen het niveau van het Eerste elftal, Jong Almere City FC en de rest van de academy.

Trainingskamp en nieuwjaarsborrel

De selectie zal komende winter op trainingskamp gaan naar Griekenland. De spelers en technische staf zijn vanaf 3 januari tot 8 januari te vinden in Athene. Daar spelen ze op 6 januari een oefenwedstrijd tegen AEK Athene, die momenteel een tegenstander is in de Champions League groep van Ajax.

De jaarlijkse nieuwjaarsborrel zal dit jaar op woensdag 9 januari plaatsvinden. Van  5 tot 8 uur is iedereen welkom om gezamenlijk het nieuwe jaar in te stappen!

Dat was het weer wat betreft deze ambassadeursavond. Uiteraard houden we jullie op de hoogte wanneer de volgende ambassadeursavond zal plaatsvinden! Het is zeker een aanrader om op een informele manier op de hoogte te blijven van de club!