Het is Almere City FC zaterdag avond niet gelukt om de wedstrijd tegen NAC Breda winnend af te sluiten. In de 98e minuut wist de uitploeg alsnog de winnende treffer te maken.

De eerste helft was niet zo heel bijzonder. Ilias Alhaft was een aantal keer gevaarlijk en raakte de gasten uit Breda een keer de lat. In het goed gevulde Yanmar Stadion was de rust stand dan ook 0-0.

Begin tweede helft werd al snel de score geopend door de uitploeg. Velanas wist de bal binnen te kopen op een voorzet van Azzagari. Almere ging hierna meteen opzoek naar de gelijkmaker. Na 60 minuten spelen was het Bram van Vlerken, die via oud City speler Dion Malone, de 1-1 op het scorebord zetten. Almere zetten de jacht naar de overwinning meteen voort, maar kreeg het niet voor elkaar om een doelpunt te maken. NAC kreeg dit door wat ongelukkige hulp van Thomas Poll wel voor elkaar in de 98e minuut. De scheidsrechter floot na het doelpunt ook meteen af.

Almere City staat na het niet verdiende verlies nu derde in de 4e periode. In de reguliere stand zakt City naar de 14e plaats met 38 punten. Vrijdag speelt City alweer de volgende wedstrijd. Dan gaat de ploeg van trainer Pastoor op bezoek bij TOP Oss. Tickets voor deze wedstrijd zijn al te koop!

Foto: Almere City Fans
Almere City FC
1 – 2
N.A.C. Breda
Eerste Divisie
Almere City FC
1 – 2
N.A.C. Breda
Eerste Divisie
Eerste DivisieSpeelronde 35
zaterdag 16-04-2022, 21:00
Yanmar Stadion