Afgelopen vrijdag was Almere al een beetje op weg naar 3 punten tegen TOP Oss, maar scheidsrechter Nagtegaal besloot de wedstrijd vanwege mist te staken. Inmiddels zijn de resterende 62 minuten ook gespeeld en daarin liet Almere zich goed zien. TOP Oss werd met 3-0 aan de kant gezet.

Almere City hervatte de wedstrijd goed en kwam al snel op voorsprong. Alhaft mocht alleen op de doelman af na een mooie steekpass. De behendige buitenspeler omspeelde de doelman goed en schoot de bal het lege doel in. Na 17 minuten werd de kleedkamer al weer opgezocht maar al vrij snel kwamen de spelers van Almere alweer naar buiten. Tobiassen had de spelers eerder naar buiten gestuurd om ze warm te houden en te zorgen dat de spelers scherp aan de 2e helft zouden beginnen.

Dat laatste gebeurde dan ook en al na 13 seconde lag de bal alweer in het net. Stijn Meijer was dit keer de scherpste speler op het veld en met een mooie stift over doelman Koeman heen kwam Almere City op 2-0. Loen kreeg nog een hele grote kans op de 3-0 maar schoot de bal hard naast het doel. Daarna zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau waarbij Oss een paar kansjes kreeg. Almere ging steeds meer mee in het lage niveau van TOP en dat zorgde ervoor dat de naar het leek gespeelde wedstrijd toch nog even spannend werd. Ladan leek doorgebroken en Mirani legt zijn hand op de schouder van Ladan. Niet veel aan de hand, maar een domme overtreding van de verdediger en dus gaat de bal terecht op de stip. Dat Nagtegaal ook nog eens de rode kaart trok is wellicht wat overdreven. Dogan nam vervolgens de penalty maar deze werd goed gekeerd door Etemadi!

De spelers van zowel Almere als Oss waren inmiddels zichtbaar geirriteerd, wat ook zorgde voor een paar opstootjes in het veld. Almere liet daarnaast ook voetballend nog een keer zien beter te zijn dan de gasten nadat Kip een prima aanval mocht afronden. Hij schoot de bal genadeloos hard in het dak van het doel: 3-0 en 3 hele belangrijke punten!

Komende vrijdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Uit bij Cambuur. tickets zijn verkrijgbaar op tickets.almerecity.nl!