De laatste wedstrijd van het seizoen in een goed gevuld Yanmar Stadion met een heerlijk lentezonnetje en het laatste playoffticket om voor te strijden. De ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren volop aanwezig maar de maaltijd werd uiteindelijk zwaar gegeten. Een kansloze 0-3 nederlaag tegen Jong AZ zorgt voor het einde van het seizoen.

De vierde en laatste periode in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin moest het gebeuren na een eerder zeer teleurstellend verlopen seizoen. Onder leiding van Alex Pastoor en een paar gerichte aankopen werd er hard gewerkt om die doelstelling kracht bij te zetten. Nadat de eerste wedstrijd in de periode in de laatste minuten met 1-2 werd gewonnen bij Jong FC Utrecht knalde Almere City er volop. Er was niks te verliezen en er kon vol gestreden worden voor de laatste kans om er nog wat van te maken dit seizoen. Wedstrijd na wedstrijd knalde Almere City er vol op en speelde het tegenstanders als Helmond, FC Den Bosch, MVV en Excelsior van de mat met overtuigende cijfers. Nadat Almere eerst zijn meerdere moest erkennen in Eindhoven en NAC Breda er met 3 gestolen punten vandoor ging herpakte Almere City FC zich weer in Oss. Nog 2 wedstrijden te gaan en alles in eigen hand. Het vrijblijvende was daarmee verdwenen. De druk die erbij kwam kijken leek vorige week al zijn beslag op het spel te hebben. De felheid was er vanaf, het tempo te laag en ook de angst om punten te verspelen zorgde voor een angstig en slordig Almere City FC. Een onnodige nederlaag in Den Haag was het gevolg. Hoewel we daarmee ook afhankelijk werden van uitslagen op andere velden moest Almere City FC alles op alles zetten om zelf in ieder geval te winnen. En daar ging het vanavond fout. Waar Almere City in het begin van de periode vol zelfvertrouwen de tegenstander vanaf de aftrap overrompelde was het vanavond wederom behouden, slordig en vooral heel gespannen. We kunnen natuurlijk niet in de hoofden van de spelers kijken maar de druk van zo’n belangrijke wedstrijd leek de boosdoener tegen Jong AZ vanavond. Geen enkele speler kwam in zijn eigen spel wat zorgde voor acties die mislukte, passjes die niet aankwamen en weinig dwang naar de goal. Veel gebeurde er dan ook niet in de eerste helft, behoudens een corner die door een AZ verdediger bijna zijn eigen doel in werd gelopen.

Ook na rust kwamen de spelers maar niet los, het bleef tam. Pastoor zag zich dan ook genoodzaakt om al vrij vroeg te gaan wisselen. Kromah kwam in de rust al voor Van Hoeven en na een klein uur werd Pouwels naar de kant gehaald voor Arweiler. Een aantal tactische wijzigen die ervoor zorgde dat Almere eindelijk een beetje dreigend overkwam. Kansen werden er echter niet gecreëerd aan Almeerse zijde maar het oogde feller. Totdat Meerdinkn van Jong AZ in de 68e de 0-1 tegen de touwen schoot. Het maakt de opgave van de avond weer een stuk moeilijker. Er werd nog een blik wissels opengetrokken om er nog wat van te maken maar alleen Jong AZ werd echt gevaarlijk. De 0-2 maakte dan ook duidelijk dat het vanavond de laatste wedstrijd van het seizoen zou zijn. Dat de bezoekers er een paar minuten voor tijd dan nog 0-3 van maken vanuit een strafschop is leuk voor de statistieken maar veranderd verder niks aan deze teleurstellende avond.

Iets anders kunnen we het helaas niet noemen. We hebben vanavond simpelweg geen minuut kans gemaakt op een plek in de playoffs. Daarvoor hoefde we ook niet te kijken naar FC Eindhoven, ook al is het natuurlijk extra zuur dat zij in de laatste minuten nog van winst werden weerhouden door FC Volendam en Almere City vanavond met winst zich “gewoon” bij de playoffs had gemeld. “Gewoon” had het wel gevoeld, aangezien we al sinds 2015 elk jaar weer mee mogen doen aan het toetje van de competitie. Maar als-scenario’s zijn alleen maar leuk voor in verslagen als deze, we hebben er niks aan. Uiteindelijk eindigen we met lege handen op een slechte 14e plaats op de ranglijst met slechts 41 punten.

Dit is dan ook het laatste wedstrijdverslag van dit seizoen. Verslagen waarin we vaak genoeg onze frustratie hebben mogen uitten maar de laatste maanden ook hebben kunnen constateren dat er ook zeker wat positieve punten bij zijn gekomen. Met de komst van Bakker, Post en Jacobs zijn er een paar belangrijke steunpilaren bij de selectie gevoegd en onder Alex Pastoor is het voetbal ook een stuk beter geworden. Het is een goede basis waar onze nieuwe technisch directeur op mag gaan bouwen om volgend jaar weer een selectie neer te zetten die zich op zijn minst via de ranglijst plaatst voor de play-offs. Voor nu een extra lange vakantie voor we eind juni/begin juli weer gaan beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, tot dan!

Almere City FC
0 – 3
Jong AZ
Eerste Divisie