Almere City heeft vrijdagavond voor het eerst punten laten liggen in eigen huis. Telstar ging in de slotseconde met een 0-1 overwinning er met 3 punten vandoor.

Telstar in eigen huis, dan verwacht je een titel als deze niet. Je verwacht van te voren een wedstrijd waarin Almere City strijd voor de volle punten en deze ook binnen zou slepen. Dan heb je soms een wedstrijd waarin het niet mee zit en je punten laat liggen. Maar dit keer was het toch echt City dat in de laatste seconde eigenlijk de 0-0 als heilig had moeten zien, maar dat punt niet in eigen huis kon houden.

Het begon vrijdagavond met een basisopstelling die op 6 plekken was gewijzigd na de zepert in Helmond vorige week. Zo waren doelman Bakker, spits Hilterman en buitenspeler Limbombe weer fit genoeg om aan de aftrap te beginnen. Van Bruggen mocht op de bank plaats, even als Receveur en Pascu. Jacobs, Duijvestijn en Esajas begonnen voor hen in de basis van Almere City FC. Wederom veel wisselingen dus in de basis van Almere City.

De eerste 10 minuten gaan gelijk op, met Almere City dat net wat vaker voor de goal van Telstar komt Een gevaarlijke voorzet van Mattoir lijkt de openingsgoal in te lijden nadat Duijvestijn de strakke voorzet in kan tikken, maar zijn schot word nog maar net geblokt. Ook vlak daarna moet doelman Koeman van Telstar redding brengen op een hard schot van Resink. Maar de keeper wist zijn doel leeg te houden. Daarna was het Telstar dat de macht naar zich toe trok en gevaarlijker werd. Na een aantal gevaarlijke momenten voor de goal wist ervaren spits Plet te scoren, het uitvak begint te juichen maar scheidsrechter floot voor buitenspel. We stonden op 1 lijn en kunnen ook zeggen dat het close was, maar het was inderdaad buitenspel van de spits en dus nog altijd 0-0. Ondanks dat Telstar iets gevaarlijker was dan Almere City wist Hilterman aan de andere toch ook het net te vinden, maar ook hier stond de spits buitenspel. Dat het 0-0 bleef tot aan de rust was een klein wonder en tegelijkertijd een wedstrijd waarin doelman Bakker uit kon blinken. Dat deed hij dan ook vlak voor rust met 2 goede reddingen vlak achter elkaar. Eerst op een afstandsschot en daarna met zijn voet op de rebound die daarop volgde.

Ook vla na rust bleek de 0-0 stand wonderbaarlijk nadat Telstar speler Giousis uit kon halen. Dit keer verschalkte hij Bakker wel, maar spatte zijn schot uiteen tegen de paal. Bakker liet zich daarna weer gelden. De doelman die terecht tot Man of the Match werd uitgeroepen was tot tweemaal toe weer de redder van City bij 2 kopballen van Telstar. In beide gevallen konden de gasten vrij inkoppen, maar deden dat niet geweldig en dan is onze doelman er als de kippen bij om de bal te vangen.

Het duurde tot de 70e minuut, na een aantal wissels, dat Almere City het initiatief naar zich toe trok. Het zette meer druk op Telstar en eindelijk werd de weg naar de goal van Telstar gevonden. De laatste pass ontbrak echter iedere keer waardoor er geen grote kansen uit kwamen, slechts wat schotjes van afstand. Wanneer er dan nog 6 minuten te spelen zijn veranderd het spel. Zowel Resink bij Almere City als Bensabouh bij Telstar moeten de strijd geblesseerd staken terwijl beide elftallen hun wissels al hebben gebruikt. Met nog een paar minuten te gaan is het dus 10 tegen 10. Na een verder moeizame wedstrijd waarin je geen echte kansen weet te creëren, en die wel tegen je krijgt, zou je op het eind dan gaan nadenken of een 0-0 dan niet iets is waar je tevreden zou moeten zijn. Toch staat Almere City hoog op het veld en is het dan ook een lange bal over de verdediging van Almere City heen die de verliespartij in luid. De verdediging van Almere City is te langzaam om de weggestuurde Min bij te houden en dit keer ziet ook Bakker er niet goed uit, al kan je het hem na zo’n wedstrijd niet meer aanrekenen. Min kan dan ook genadeloos uithalen en zijn schot eindigt in de kruising voor de 0-1.

Buiten de score is ook nog het vermelden waard dat het vrezen is voor een lange blessure van smaakmaker Mattoir. De buitenspeler moest na ruim een uur spelen met de brancard het veld verlaten. Hij leek veel last te hebben van zijn knie en kon niet lopend verder. het is hopen dat het er erger uit zag dan dat de blessure daadwerkelijk is.

Vooraf werd gehoopt dat de slechte wedstrijd in Helmond weg gespoeld kon worden thuis tegen Telstar, maar helaas komt er een nederlaag bij. Zo slecht als in Helmond was het dan niet, maar het niveau van Almere lag nog altijd vrij ver onder het niveau wat je nastreeft. En zo staat Almere City pas op 6 punten na evenveel wedstrijden, goed voor plek 14 op de ranglijst. Met de tegenstanders die je bent tegengekomen tot nu nog toe zou je toch zo’n 12 punten moeten kunnen verwachten. Niet een al te beste start van het seizoen dus voor Pastoor en zijn mannen. Nou duurt het seizoen nog lang en is het duidelijk dat de vele nieuwe spelers nog aan elkaar moeten wennen, de patronen er nog in moeten komen en het, mede door spelers die niet helemaal fit zijn, ook nog niet duidelijk is wat de basis elf van Almere City is dit seizoen. Veel tijd om erover na te denken is er echter niet dit keer want maandagavond komt FC Eindhoven op bezoek. Een lastige tegenstander die momenteel op de 2e plaats staat en vrijdag met maar liefst 5-0 wist te winnen van MVV. Een mooie uitdaging dus, en in eigen huis. Vol erop en de wrange smaak van de laatste 2 wedstrijden weer spoelen! De wedstrijd is maandagavond om 20:00 in het Yanmar Stadion, tickets zijn zoals altijd te koop via tickets.almerecity.nl!

Almere City FC
0 – 1
SC Telstar
Eerste Divisie