Vanavond kleurt het Yanmar Stadion oranje. Doorgaans speelt Jong Oranje zijn wedstrijden op De Vijverberg van De Graafschap, maar door de krapte in het speelschema wijken de jeugdige talenten dit keer uit naar Almere. Om 20.00 uur staat het EK-kwalificatieduel tegen Jong Noorwegen op het programma, waarin Nederland een grote stap kan zetten naar plaatsing voor het EK 2021.

Foto: Almere City FC

Op koers voor plaatsing

Waar de senioreninterlands voornamelijk draaien om het inpassen van nieuwe spelers, en bijkomend presteren in de Nations League, staat er veel meer op het spel bij de jeugdinterlands. Inmiddels is de kwalificatie gevorderd tot de helft, en staan de Nederlandse talenten op 15 punten uit 5 wedstrijd. Van elke tegenstander gewonnen, met indrukwekkende uitslagen (5-1, 4-2, 4-0, 6-0 en 7-0) en een doelsaldo van maar liefst 26-3. Bijna een jaar geleden, op 15 oktober 2019 was Jong Oranje te gast in het Marienlyst Stadion in het Noorse Drammen, waar het aan de hand van 2 goals van Rick van Drongelen, Calvin Stengs en Dani de Wit met 0-4 wist te winnen. Afgelopen vrijdag sloot Jong Oranje de eerste helft van de kwalificatie af met een overtuigende zege in Belarus, waar het een schiettent bleek en de teller uiteindelijk stokte op een 0-7 overwinning voor Nederland. De verwachtingen voor vanavond zijn dus hooggespannen.

Foto: Almere City FC

Niet voor het eerst Oranje in Almere

Waar Jong Oranje voor het eerst zal acteren op het veld van het Yanmar Stadion, is het niet voor het eerst dat een Oranje elftal speelt in Almere. We moeten flink terug in de tijd, maar in 2006 speelde de Nederlandse dames een oefeninterland tegen Rusland (5-0 winst) en een halfjaar later werd er op het zelfde veld met 2-0 van Italiƫ gewonnen, eveneens een oefenwedstrijd. Veel gescoord, geen tegengoals en alleen maar winstpartijen, dat geeft dus hoop voor de wedstrijd van vanavond. De wedstrijd is helaas niet toegankelijk voor publiek maar wordt wel rechtstreeks uitgezonden op Fox Sports 1.