Op het weer na leek alles klaar te zijn voor een prachtige avond Almere City FC. In het bedroevende maar uitverkochte uitvak van Jong Ajax op De Toekomst hing er ondanks de regen, en gebrek aan koffie en andere dingen die we binnenkort bespreken in een Uit is ook Gezellig, een goede sfeer. Almere City FC had namelijk de 3e plek in het vizier, kon het al gevestigde puntenrecord nog verder aanscherpen en speelt de laatste maanden goede wedstrijden. Vooral voor het eerst directe plaatsing voor de halve finale van de playoffs bereiken was het hoofddoel vanavond. Maar dat we woorden als “was” en “had” moeten gebruiken verraadt de afloop al. Waar iedereen dacht dat het uitvak zelf het meest bedroevend zou zijn van deze avond was het op het veld nog slechter. Een flink pak slaag van een efficient Jong Ajax en een belachelijk slecht spelend Almere City zorgde uiteindelijk voor een 8-0 eindstand. FC Den Bosch en Oss wonnen hun wedstrijden en dus zakt Almere City FC naar de 6e plaats. Dit betekend dat Almere City FC komende vrijdag al aan de bak moet in de Eerste ronde van de playoffs, waar we later meer over zullen berichten.

Dat Almere City zo’n beroerde avond zou beleven was in het eerste kwartier nog niet zichtbaar. Beide ploegen begonnen wel tam aan de wedstrijd maar het eerste gevaar kwam zelfs van de voet van Efmorfidis. Vanaf de 20e minuut was het klaar. Ajax stond toen met 2 spelers geheel vrij in de 16 en de ene speler geeft voor op Dani de Wit die geheel vrij bij de 2e paal binnen kan koppen. Etemadi probeert de bal niet eens meer te keren en dus de voorsprong van Jong Ajax. Deze slecht verdedigde goal en een Etemadi die niet uitkwam zette de toon van de avond. Jong Ajax viel hierna veel aan via de kant van Bram van Vlerken. van Vlerken kwam geregeld tegenover maar liefst 4 ajacieden te staan maar niemand, en dan voornamelijk Vossebelt die ook aan die flank speelde, hielpen hem niet waardoor er veel gevaar gesticht werd.

In de 23e minuut was het dan ook al 2-0 door een schot van Cerny. Het was pas de 2e kans van Ajax, maar hij zat er wel weer in. Almere City kreeg hierna 3 grote kansen maar Vossebelt en Efmorfidis verprutste ze allemaal. Zelfs op doel schieten zat er niet in. In de 36e minuut maakte Mirani vervolgens hands in het strafschop gebied en scheidsrechter Teuben kon niks anders dan, terecht, een strafschop toekennen. Traoré benutte de strafschop. Vlak voor rust werd het nog erger voor Almere City FC. Vossebelt moest een schot op de lijn keren en deed dit met een goede redding. Hij is echter geen keeper en dus hands, penalty en rood voor Vossebelt. Enorm dom van de middenvelder om zijn handen te gebruiken, hierdoor mist hij ook de eerste wedstrijd(en) van de playoffs. De strafschop ging erin en dus was de ruststand 4-0.

Na rust kwamen daar nog 4 doelpunten bij: Schuurs en Nunnely wisten beide nog 2x te scoren. Maar deze doelpunten maakte allemaal niks meer uit, er werd vooral gekeken naar de andere wedstrijden waar het nog lang spannend was bij Den Bosch – Go Ahead Eagles. Maar Den Bosch maakte in blessuretijd de 2-0, waar iedereen op 1-1 hoopte van Go Ahead. Helaas was dat niet zo en dus gaat Almere City FC nu de eerste ronde spelen van de playoffs.

Na zo’n belachelijk slechte wedstrijd waar er van inzet van Almere City totaal geen sprake was is dit misschien ook wel wat ze over zichzelf hebben uitgeroepen. Na een prachtige en zeer sterke 2e seizoenshelft en vorige week nog het periodekampioenschap is dit dan ook een zeer grote domper. Niemand van Almere City haalde een voldoende en sterkhouders als Etemadi, Vossebelt en Mirani waren vandaag nergens te bekennen. Het was echt één van de slechtste wedstrijden in tijden. Verliezen kan gebeuren, ook 8-0 is voor de wat langere volgers van betaald voetbal in Almere ook geen speciale uitslag, maar met deze instelling zo’n wedstrijd ingaan en helemaal niet thuisgeven op het veld maakt de avond helemaal beroerd.

Overigens heeft de club met deze 6e plek de doelstelling van de top 5, die aan het begin van het seizoen door TD Robert Maaskant werd neergelegd en na de winterstop nog eens werd herhaald, niet gehaald.

Gelukkig kan je zo’n slechte wedstrijd beter nu spelen dan in de playoffs. Maar van rust richting de playoffs is geen sprake meer. De eerste ronde begint namelijk volgende week vrijdag al met een uitwedstrijd in Leeuwarden. Cambuur is dan de tegenstander. Informatie over kaartverkoop volgt binnenkort.