Almere City FC heeft vrijdagavond met 0-1 gewonnen op bezoek bij FC Dordrecht. Door een doelpunt van Limbombe werden de 3 punten gepakt waardoor het goede zaken heeft gedaan in de jacht op de derde periode.

De ongeveer 160 meegereisde supporters zagen een aftastend begin van de wedstrijd waarin de eerste mogelijkheden voor FC Dordrecht waren. Gevaarlijk werden die mogelijkheden niet en Almere City FC kon de controle dan ook vrij snel pakken. Dat resulteerde na 24 minuten dan ook in de openingstreffer na een prachtige aanval over de rechterkant. Opgezet door Akujobi kan de rechtsback na een aantal combinaties zelf met de bal de 16 van FC Dordrecht inkomen, zijn inzet word nog gekeerd maar beland daarna in een stukje niemandsland. Limbombe is er als de kippen bij en is sneller bij de bal dan de verdedigers van Dordrecht waardoor de Belg de bal het doel in kon tikken. Na vorige week bij Roda JC pakt Limbombe dus ook nu zijn doelpuntje mee.

De rest van de wedstrijd was het spelbeeld redelijk hetzelfde, Almere City FC had de controle en zorgde er voor dat FC Dordrecht maar weinig gevaar kon stichten. Op enkele slappe afstandschoten en simpele kopballetjes na kwam de 0-1 dan ook niet meer in het geding. Daar stond wel tegenover dat het aanvallend aan Almeerse kant wederom wat moeizaam ging. Kansen kwamen er wel, voornamelijk voor Pascu dit keer. Maar afronden blijft een puntje van zorg. Ook was het voetbal in de tweede helft uberhaupt niet van het niveau wat je nastreeft, maar dat kan tegen een stroef FC Dordrecht gebeuren. Aangezien het achterin al weken potdicht zit, het is al de 4e keer op rij dat Nordin Bakker zijn doel leeg weet te houden, maakte dat niet zo veel uit. De winst en daarmee de 3 punten konden mee de bussen en auto’s in weer terug naar Almere.

Op de ranglijst veranderd er niet zoveel door de winst, we blijven keurig op de 3e plek staan. Op de ranglijst voor de 3e periode zijn er wel belangrijke zaken gedaan. We gaan nu, met nog 1 wedstrijd te gaan, over ADO Den Haag heen en staan nu eerste in die periode. Daar kan aankomende maandag weer verandering inkomen aangezien ADO het dan opneemt tegen Heracles Almelo. Sowieso een pot om in de gaten te houden als Almere City supporter. Wint Heracles dan staat Almere City FC komende vrijdag op poleposition om de 3e periode te winnen, laat Heracles punten liggen in Den Haag dan is dat weer goed voor de jacht op plek 2. Komende vrijdag dus een jacht op 2 prooien in het Yanmar Stadion. Ongeacht de uitslag bij ADO – Heracles kunnen we vrijdag periodekampioen worden en jagen we uiteraard door op plek 2 in de Keuken Kampioen Divisie. Dat moet gebeuren op vrijdagavond om 20:00 in eigen huis tegen Jong FC Utrecht, tickets zijn uiteraard te koop op tickets.almerecity.nl