De slechte reeks van verloren wedstrijden is ten einde! Almere City FC won vanavond met 1-2 van Roda JC. Doelpuntenmakers waren van Vlerken, Mirani en Engels!

In de openingsfase was het Roda JC dat een paar kansjes kon noteren. Zo moest Mirani de bal vlak voor de lijn wegkoppen na een voorzet van links. Een aanval van Almere in de 12e minuut zorgde voor de openingstreffer. Alhaft, die vandaag zijn basisdebuut mocht maken, gaf een prachtige steekbal over de verdediging van Roda heen en daar stond rechtsback van Vlerken om de bal in één keer het doel in te schieten. Een prachtig doelpunt en een heerlijke voorsprong in Kerkrade. In de 20e minuut werd deze voorsprong nog mooier na dat Loen de bal voorgeeft vanaf rechts. Mirani kopt hem binnen. Doelman Novakovich tikt de bal weg, maar doet dat achter de doellijn en dus een 0-2 voorsprong! Een luxe die we al een hele tijd niet hebben gehad! Almere City FC kon met de voorsprong met veel vertrouwen voetballen en deed dat dan ook. Het tempo lag hoog en het voetbal was goed verzorgd.

Toch kwam Roda in de 33e minuut terug in de wedstrijd. Scheidsrechter Ruperti ziet een botsing tussen Mirani en een speler van Roda en geeft de strafschop aan de club uit Kerkrade. Niemand minder dan Engels schiet deze goed binnen en dus komt Roda dichterbij. Niet veel later komt ook de kans op de 2-2 maar Remans kopt net over. Almere City FC gaat dan ook met een voorsprong rusten.

Vlak na rust kreeg Roda weer een mogelijkheid op de gelijkmaker. Ze kregen van Ruperti een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Het schot van ging echter via de muur naast. Het spel golfde hierna heen en weer, wat zorgde voor bloeddruk verhogingen bij zowel Roda als bij Almere City supporters.

Voor Roda werd het in de 56e minuut een stuk moeilijker om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Stijn Meijer gaat diep en Zotti vind het nodig hem daarvoor onderuit te trekken. Hij krijgt daar de gele kaart voor en dat is zijn 2e waardoor hij het veld mocht verlaten. Almere City moet de voorsprong nog ruim een half uur dus gaan verdedigen tegen de 10 man van Roda. Aan het spelbeeld veranderde er niet zoveel. Het spel ging op en neer, met kansjes aan beide kanten. Ondertussen moest Alhaft geblesseerd het veld verlaten voor Hoefdraad en kwam ook Luckassen erin voor Meijer. Luckassen kreeg direct de kans op de 1-3 nadat hij ver boven de rest van de spelers springt en de bal in kan koppen. Ook deze poging ging echter net over het doel. Ook Seck moest vlak daarna het veld verlaten na een harde botsing met Veldhuizen waar beide mannen elkaar met het hoofd raken. Blackson was zijn vervanger.

In de slotfase probeert Roda JC een slotoffensief op te zetten maar komt het niet meer tot grote kansen. Aan de andere kant raakt Luckassen nog de buitenkant van de paal met een snoeihard schot. Er kwam in de blessuretijd nog een hachelijk moment in de 16 van Almere City FC waar een speler van Roda JC neergaat. Ruperti vind het een schwalbe en geeft daar dan ook geel voor. Geen penalty dus, maar wel een Roda JC die op de scheidsrechter af stormt. Het is het laatste wapenfeitje van de gastheren.

Na de 1-4 bij de vorige competitiewedstrijd in Kerkrade en de 1-2 in de playoffs afgelopen mei blijft City dus ongeslagen in zuid Limburg. De club wint sinds 9 november ook eindelijk weer een wedstrijd en dat werd tijd ook! De 3 punten zijn zeer welkom en geven hopelijk veel vertrouwen aan de spelers.

De volgende wedstrijden is volgende week vrijdag, thuis tegen Jong AZ. Een wedstrijd waar je ook punten zou moeten kunnen pakken!