Almere City FC heeft ook de derde uitwedstrijd dit seizoen niet weten te winnen. Na 90 minuten in Brabant werd er met 3-0 verloren van de nummer laatst, Helmond Sport.

Foto: Almere City Fans

Er was deze wedstrijd weer een basis plaats voor de Stijn Keller. De tweede keeper van Almere City, maakte vorige week zijn debuut en dat werd beloont met een plak in het team van de week van de Keuken Kampioen Divisie. Maar al naar 12 minuten kijkt Almere City tegen een achterstand aan door een doelpunt van Martijn Kaars. Hierna krijgt City wel kansen via Hamdi Akujobi en Tim Receveur, maar gaan de ploegen rusten met de voorsprong voor de Brabanders.

In de tweede helft start City met Jeredy Hilterman en Anthony Limbombe in het veld, maar dit helpt City niet aan de gelijkmaker. Binnen de 10 minuten komt Almere op een 2-0 achterstand door een fout van Akujobi en na 70 minuten op de klok komt Helmond zelfs op 3-0.

Met deze verloren wedstrijd zakt City één plekje op de ranglijst, maar er moeten dit weekend nog wat wedstrijd gespeelt worden.

Volgende week speelt City thuis tegen SC Telstar en de maandag daarop thuis tegen FC Eindhoven. Tickets voor beide wedstrijden, zijn te koop via de ticketshop van Almere.

Helmond Sport
3 – 0
Almere City FC
Eerste Divisie