Almere City FC had vanmiddag een grote verrassing voor de supporters van de club. Vanuit het niets kwam de club met een teaser op twitter dat er een nieuwe speler uit Engeland is gearriveerd. Niet veel later werd bekend dat het gaat om Shayon Harrison, een aanvaller die overkomt van Tottenham Hotspur. De 22 jarige Harrison tekent voor 2 seizoenen, met een optie voor een derde seizoen.

Harrison maakte in 2016 zijn debuut voor Tottenham Hotspur in een League Cup wedstrijd en werd sindsdien elk seizoen verhuurd. Zo kwam hij uit voor Yeovil Town (League Two) , Southend United (League One) en het afgelopen half jaar Melbourne City dat uitkomt in de A-League. In die divisie, de hoogste van Australie, kwam Harrison tot 4 doelpunten in 10 wedstrijden.

De keuze van Harrison, die uit meerdere clubs kon kiezen, lijkt verrassend maar oud speler van Almere en de laatste seizoenen medespeler bij Tottenham Vincent Janssen hielpen mee bij de keuze van de aanvaller.

Harrison hoopt zich in Nederland verder te kunnen ontwikkelen: “Ik denk dat de manier van voetballen in Nederland goed bij mij past en dat ik mijzelf bij Almere City FC optimaal verder kan ontwikkelen. De staf en spelers hebben mij al warm welkom geheten. Ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk doelpunten te maken en de club te helpen in de strijd om promotie.” aldus de engelsman op de website Almere City FC.

Directeur John Bes is voornamelijk trots dat een speler van dit kaliber van zo’n grote club voor Almere City FC kiest: “We zijn geweldig trots dat een dergelijke speler voor Almere City FC kiest. Het spreekt voor zich dat Harrison ook een ander, op korte termijn financieel aantrekkelijker, pad had kunnen kiezen. Het feit dat hij dat niet heeft gedaan en kiest voor ons ontwikkelplan zegt veel over de status van onze club, maar misschien nog wel meer over de mentaliteit van Harrison en professionaliteit van zijn zaakwaarnemers “