Almere City FC heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de 2-3 winst van afgelopen maandag. Roda JC won met 1-2 in het eigen Yanmar Stadion.

Santoni begon deze wedstrijd met enkele wijzigingen in zijn basis elf. Zo speelde Blackson ipv de geschorste Seck, speelde Efmorfidis op het middenveld voor Ahannach en Soleri voor Meijer. Hiermee maakte Efmorfidis en Soleri ook hun debuut in het eerste van Almere City FC. De kansen in de eerste helft waren voor Almere. Zo kreeg Efmorfidis de eerste grote kans nadat hij zichzelf goed vrijspeelde net in het strafschopgebied. Zijn schot werd echter goed tegen gehouden door de doelman van Roda. Dezelfde doelman haalde ook een open kopkans van Vossebelt uit zijn doel. De middenvelder liep goed in maar zijn kopbal was net te slap om de score te openen.

Vlak na rust, in de 52e minuut, werd Roda voor het eerst echt gevaarlijk en scoorde daarmee direct de 0-1. Na een fout van Blackson was een steekpass op Engels genoeg om de speler van Roda vrij voor het doel te zetten. Engels kon de bal vervolgens redelijk simpel het doel intikken. Daarna ging de verder vrij open wedstrijd heen en weer en wilde Santoni met enkele wissels de gelijkmaker forceren. Nadat Kip, Ahannach en Meijer het veld in kwamen kwam die 1-1 er ook. Meijer liet een pass doorgaan naar Calcan die vervolgens de bal goed binnenschoot. Zodoende kwam de verdiende gelijkmaker na 73 minuten op het bord.

Na de goal was Almere City meester op het eigen veld. Maar waar Kerkhof vergat een strafschop te geven aan Almere City FC, gaf hij wel geel aan Receveur voor een lichte duw op zo’n 20 meter van het doel. Engels schoot deze vrij trap vervolgens in de 88e minuut prachtig binnen, wat betekende dat het 2e schot op doel van Roda ook het 2e doelpunt opleverde. Uiterst effectief dus, maar voor ons erg zuur. Almere verdiende meer na een verder wel goede wedstrijd.

Volgende week moet Almere aan de bak bij FC Eindhoven. Die wedstrijd is tevens de eerste wedstrijd in de eerste periode. Het is dan aan de mannen van Santoni om het goede spel ook om te zetten in punten!