De wedstrijd van vanavond in het Rat Verlegh Stadion in Breda tegen NAC is geeindigd in een 1-1 gelijkspel. Voorafgaand wellicht een uitslag waar je tevreden mee kan zijn, na de wedstrijd een teleurstelling dat de 1-2 niet is gemaakt. Het Almeerse doelpunt kwam van de voet van Duijvestijn, een beauty in de kruising.

Winnen in Breda, het is Almere City FC tot op heden niet gelukt. Dat het er wel voor ging was al snel duidelijk. Binnen een minuut was het eerste kansje van de wedstrijd voor Arweiler, die de bal niet op doel kon koppen. Maar dat Almere City niet van plan was achterover te leunen in de hoop een puntje te sprokkelen was duidelijk. NAC had er de 20 minuten geen antwoord op, maar grote kansen waren er ook niet te noteren. Daarna kreeg NAC de overhand, met een kans voor de Rooij die de bal hard tegen Etemadi aan schiet. De rebound was voor het hoofd van NAC’er Van Schuppen maar die wist het doel niet te vinden.

Na rust kwam Almere City FC weer sterk uit de kleedkamers met na een aantal minuten een merkwaardig moment van de scheidsrechter. Jeffry Purriel word diepgestuurd, vervolgens onderuit gekegeld maar staat weer op om vervolgens in het strafschopgebied weer onderuit gekegeld te worden. Scheidsrechter Bos wuift het allemaal maar weg, waar de eerste overtreding al gekeken had kunnen worden naar wellicht een rode kaart waar Purriel doorgebroken was en daarna zeker een penalty gegeven had moeten worden. In beide gevallen werd de bal totaal niet gespeeld.

Hoe dan ook, het was nog altijd 0-0. Totdat na 63 minuten Lance Duijvestijn de bal op de slof neemt. De bal vloog hard en vol in de kruising. Een terechte voorsprong op het moment dat Almere City FC de wedstrijd volledig in handen had. Dat veranderde nadat Mashart wisselde voor Banzuzi. NAC ging met 3 spelers achterop spelen en wist met deze wissel een overmacht te creƫren waar Almere geen antwoord op kon vinden. City kwam nog goed weg met een bal op de lat en een paar seconde later de bal op de paal maar had geen antwoord meer op het schot van Thom Haye in de 74e minuut.

Na de gelijkmaker pakte Almere het echter wel weer goed op, onder andere met Ahannach en Kromah (debuut) die aan de zijkanten van Leeuwen en Purriel hadden afgewisseld. Met name Ahannach had voor de voorsprong kunnen zorgen maar verprutste of de bal waar hij die beter af had kunnen staan, of vond doelman Olij in de baan van zijn schot. Ook Receveur kreeg de bal meerdere malen maar niet langs de Bredase doelman.

Het bleef dan ook 1-1, waar Almere na de gelijkmaker de kopjes niet naar beneden gingen maar waar gestreden werd voor de winst. Een historische winst die er ook zeker in had gezeten in een regenachtig Breda, maar waar we nog altijd op moeten wachten. Het is wel fijn voor het vertrouwen om te zien dat we in Breda het betere van het spel toonde met soms snelle en gevaarlijke aanvallen. Aan het puntje hebben we op de ranglijst helemaal niks, waar we nu een plekje zijn gezakt doordat Helmond wist te winnen van De Graafschap. Volgende week kunnen we dit spel voortzetten in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan komt koploper FC Volendam op bezoek in Almere en is het tevens de laatste wedstrijd waar Tim Bakens als hoofdverantwoordelijke voor de groep staat voor Alex Pastoor het overneemt.

N.A.C. Breda
1 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie