De laatste 2 wedstrijden in Brabant gaven weinig reden tot hoop met een verliespartij in zowel Breda als Helmond. Toch reisde Almere City vandaag voor de 3e keer op rij af naar Brabant, dit keer naar Oss. Daar trok het, ondanks een flink verval in de tweede helft, de 3 punten over de streep met een 2-4 overwinning.

Almere City heeft geleerd van de wedstrijd van afgelopen dinsdag in Helmond. Daar begon het uiterst slap aan de wedstrijd, waar het vandaag een stuk scherper aan de aftrap verscheen. De 0-1 liet dan ook maar 7 minuten op zich wachten. Thomas Verheydt kopte de bal het doel in na een voorzet van Lesquoy. Doelman Geens hield de bal nog tegen maar volgens de grensrechter was de bal de doellijn al gepasseerd. Oss beet ondertussen ook van zich af waardoor er een open wedstrijd ontstond met kansen over en weer. Toch ging Almere City een stuk beter om met die kansen en kwam het na een half uur spelen ook op een 0-2 voorsprong. Breedijk torent hoog boven iedereen uit bij een voorzet van een hoekschop en knikt de bal binnen voor zijn eerste doelpunt in Almeerse dienst.

Zoals gezegd stonden daar ook kansen van Oss tegenover. Dat waren ook nog eens niet de minste kansen. Vooral Mart Remans had een doelpunt moeten maken nadat Woud een afstandsschot niet klem vast kon pakken. De rebound was voor Remans die de bal op enkele meters van de goal vol op de lat schoot. Het waren vast waarschuwingen richting Almere City dat Oss zich op deze lenteachtige Zaterdag niet makkelijk aan de kant wilde laten zetten.

Na rust werd dat helemaal duidelijk. De Ossenaren trokken de wedstrijd volledig naar zich toe. Almere City zakte weer terug naar het niveau dat er voor heeft gezorgd dat in een maand tijd de voorsprong op De Graafschap op de ranglijst inmiddels is verdwenen. Almere toonde geen initiatief en wachten voornamelijk af op wat Oss met de bal ging doen. Die lieten zien leuk en aanvallend te kunnen voetballen. In de 51e minuut zorgde het inmiddels al voor de aansluitingstreffer met een mooie knal van Phillippe Rommens. Niet veel later was het ook bijna raak voor de gelijkmaker. Ex-Almere City spits Dennis van der Heijden kon de bal van dichtbij het doel in tikken maar schoot de bal centimeters langs de, voor ons, goede kant van de paal.

Het zou tot de 66e minuut duren voor Almere City weer eens de weg richting het doel van Oss vond. In enkele minuten hadden zowel Thomas Verheydt (wederom vanuit een hoekschop) en Mirani kopkansen voor de 1-3. Verheydt vond echter de doelman en Mirani kon niet genoeg richting geven aan de kopbal waardoor die naast ging. Aan de andere kant viel dan toch de, inmiddels geheel verdiende, gelijkmaker van TOP Oss. Kyvon Leidsman, vorig jaar nog jeugdspeler bij Almere City FC, ronde een wederom prima aanval van Oss af voor de 2-2.

Dat het niet goed liep bij Almere City was ook Tobiasen niet ontgaan. Hij bracht in de tussentijd al Receveur, Emmers en Bouyaghlafen het veld in. Ook aanvoerder Koolwijk wilde een statement maken richting zijn medespelers dat er meer gevraagd word van de spelers en dat ze moeten knokken voor de punten. Hij beukte een tegenstander op het middenveld hard omver en kreeg daar de gele kaart voor.

Met nog 9 minuten officiele speeltijd te gaan viel de bevrijdende 2-3, enigzins uit het niets, nadat Yeboah een vrije trap van Tim Receveur met een kopbal het doel van keeper Geens in kon koppen. De vrije trap van Receveur viel tussen de verdediging en doelman in. De enige speler die daar op reageerde was Yeboah, die compleet vrijstaand Almere City weer op voorsprong kon zetten. Oss probeerde daarna nog voor de gelijkmaker te gaan, maar de Brabanders leken compleet leeggeknokt. Almere City kreeg veel ruimte en kon nog een aantal keer gevaarlijk worden met verse krachten Bensabouh en Sorensen. Laatsgenoemde gooide de wedstrijd eindelijk op slot in de 93e en tevens laatste minuut van de wedstrijd. Op aangeven van Emmers kon de gehuurde Deen de bal het doel in werken.

Een wedstrijd met veel gezichten. De eerste helft was niet slecht en Almere City was efficiรซnt met de kansen die het kreeg. Het verval was na rust echter te groot om snel te vergeten. TOP Oss kwam terecht op gelijke hoogte en was tot 10 minuten voor tijd de enige ploeg die voetbalde voor de overwinning. Dat standaardsituaties ons vandaag gered hebben is veelzeggend, uitgespeelde kansen werden er verder weinig gecreerd. Toch is dat een mooi wapen om te hebben en ook vandaag bleek maar weer eens dat de Almeerse luchtmacht goed is voor veel doelpunten. Maar liefst 3 van de 4 doelpunten werden via het hoofd gemaakt.

Door de winst klimt Almere City weer over De Graafschap heen op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Het staat weer 2e, met 53 punten. De Graafschap staat ook op 53 punten, maar heeft een slechter doelsaldo. Koploper en tegenstander van volgende week Cambuur heeft met 57 punten nog een voorsprong van 4 punten. De kraker in de KKD begint volgende week zondag om 12:15 en zal vanwege de FIELDLAB status gespeeld worden met ruim 1.000 supporters op de tribune!

TOP Oss
2 – 4
Almere City FC
Eerste Divisie