Almere City FC heeft de rest van het huidige seizoen de beschikking over Nick Venema. De spits wordt voor 1 jaar gehuurd van FC Utrecht. Venema verkoos Almere City boven een aantal andere opties binnen de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie.

” Venomenema” liet zich de afgelopen seizoen al gelden als topscoorder van Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Ook in de Eredivisie speelde hij al 18 wedstrijden, waarin hij 5 keer scoorde.

Venema wil bij Almere City FC veel aan spelen toekomen en ziet dat de club aantrekkelijk voetbal speelt: “Voor mij is het in deze fase van mijn loopbaan belangrijk om minuten te maken en te herbevestigen waar mijn kracht ligt. Almere City FC speelt aantrekkelijk en aanvallend voetbal en dat is precies in mijn straatje. Ik verheug mij erop het aankomende seizoen belangrijk te zijn voor Almere City FC.”

Dat de club een speler van formaat als Venema kan huren terwijl hij ook naar andere clubs had gekunt maakt John Bes trots:  “Wij zijn blij dat we snel hebben kunnen schakelen en mede daardoor Nick aan ons hebben kunnen binden. Hij heeft bewezen een echte goalgetter te zijn en wij zijn trots dat hij, ondanks zijn andere opties, voor ons kiest. Dit geeft de huidige status van de club aan.”

Venema traint per direct mee en is vrijdag tegen Jong Ajax ook inzetbaar.