Het is Almere City FC vrijdag avond in Volendam niet gelukt om de 3 punten mee te nemen naar Almere. In de Markermeer-Derby kamen beide ploegen niet verder dan 2-2.

Al snel na de aftrap opende Volendam de score. Mulattieri wist in de 8e minuut al de Almeerse doelman Woud te passeren. Thomas Verheydt is hierna een paar keer dichtbij een doelpunt, met een bal voorlangs en over het doel. Maar na één kwartier na het eerste doelpunt, was het wel eindelijk raak voor Verheydt. Hij krijgt door het midden van het veld de bal aangespeelt en weet daarna de 1-1 score. Hierna kregen beide teams nog een aantal kansen, maar beide teams gingen met één doelpunt rusten.

In de tweede helft begon Almere City sterk, met alweer een kans voor Verheydt, maar in een fase dat City dus de betere ploeg was, is het Volendam dat opnieuw op voorsprong komt. Vlak staat voorledig vrij en schiet de bal snoeihard in het doel van Almere. Maar na 10 minuten is het alweer Thomas Verheydt die opnieuw met zijn hoofd weet te score. Hierna krijgen beide teams nog een poging om de winst binnen te slepen, maar de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

Almere City staat nu gelijk met SC Cambuur, maar door een slechter doel gemiddelde, staat City nu op de 2e plaats. Cambuur heeft dan ook nog 1 wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week speelt City thuis tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijd wordt om 21:00 op vrijdag gespeeld.