Almere City FC is ook na vanavond nog ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Het elftal van Tobiasen wist met 2-0 te winnen van Jong AZ. Waar vorige week de beloften van Ajax gemakkelijk aan de kant werden gezet was het vanavond een stuk lastiger tegen de grootste talenten van AZ. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd wist Almere City weg te lopen en de 3 punten te pakken. De bevrijdende doelpunten kwamen van Mirani en Kaandorp.

Net als vorige week klapte Almere City direct op de wedstrijd. Na enkele seconde voetballen pakt Verheydt de bal af van een verdediger van AZ, hij wil richting het doel maar word vastgehouden. De spits gaat naar de grond maar een penalty is het in de ogen van scheidsrechter Teuben niet. Verheydt blijft wel geblesseerd achter, na een half uur blijkt dat hij de wedstrijd daardoor niet af kan maken en werd hij al gewisseld.

De toon leek echter wel gezet, maar Jong AZ was niet meteen in paniek na het vroege druk zetten van Almere City. De eerste helft zou lastig blijken voor Almere City. Het krijgt wel kansen via het hoofd van Mirani en schoten van onder andere Bouyaghlafen. Maar Jong AZ is in het eerste bedrijf wellicht iets gevaarlijker dan de Almeerse strijders. Met Druijf, Abarasi, Evjen en Taabouni kwamen de Alkmaarders er geregeld uit. Woud wist met goede reddingen zijn doel schoon te houden. Na 45 minuten spelen stond het dan ook nog, geheel volgens spelbeeld, 0-0.

Na rust zou het spel verder gaan waar het was gebleven met de eerste grote kans voor AZ. Helstrup blokkeert een hard schot van AZ en voorkomt zo een voorsprong voor de bezoekers, maar raakte bij deze actie wel geblesseerd. Hij werd vervangen door Breedijk maar was zichtbaar boos in de fitnessruimte achter het doel van Woud.

Nadat eerst Druijf na ruim een uur spelen, ook door een blessure, van het veld werd gehaald en enkele minuten later ook Evjen en Taabouni werden gewisseld was het gif uit het spel van AZ gehaald. Almere City kon daardoor makkelijker voetballen en gooide zelf het tempo iets omhoog. Kaandorp had zo al de 1-0 op zijn voet maar stuitte nog op doelman Reus. Na 73 minuten voetballen kwam de voorsprong er wel. Koolwijk slingerde de bal vanuit een vrije trap de 16 in, panklaar op het hoofd van Mirani. De verdediger liep zich goed vrij en kopte de bal keurig het doel in voor de openingstreffer. Slechts 3 minuten later wist Almere City de wedstrijd op slot te gooien. Ditmaal was Kaandorp wel trefzeker met een goed afstandsschot over de grond het linkerhoekje in.

Jong AZ ging in de slotfase nog vol op de aanval spelen maar wist zelf geen kansen meer te creรซren. City kreeg daardoor wel veel ruimte en kon nog tot tweemaal toe toeslaan voor de 3-0. Zowel Bensabouh als Gauna, die vanavond zijn debuut maakte in het eerste elftal, wisten echter een counteraanval niet om te zetten in grote kansen.

Door de 2-0 overwinning blijft Almere City FC ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie en heeft het inmiddels al 27 punten te pakken, na 11 wedstrijden. Ook was het alweer de 6e clean sheet voor doelman Woud, die in het Yanmar Stadion dit seizoen nog maar 1 doelpunt tegen heeft gekregen. Volgende week wacht de kraker tegen Cambuur in Leeuwarden.

Almere City FC
2 – 0
Jong AZ
Eerste Divisie