Almere City FC heeft vanavond de vijfde overwinning op rij gepakt door in eigen huis te winnen van Roda JC. Voornamelijk in de eerste helft was Almere City de betere partij en scoorde daarin ook alle doelpunten. Het werd 2-1 voor het elftal van Tobiasen.

Nog voordat alle supporters voor de buis zaten lag het eerste doelpunt er al in. Het duurde slechts 43 seconde voordat de Duitser Pflücke via de handen van Woud en de onderkant lat kon aantekenen voor de 0-1.

Het bleek ook direct het enige hoogtepunt in de eerste helft vanuit het oogpunt van Roda JC. Almere City pakte de wedstrijd daarna namelijk goed op. Kansen waren er al snel voor onder andere Bouyaghlafen, Blackson en Hammouti. Het was dan ook wachten op de 1-1 en deze kwam er na 29 minuten spelen. Koolwijk bracht de bal de 16 in en daar zette Verheydt verdediger Kees Luijckx makkelijk aan de kant om de bal het doel in te werken voor de gelijkmaker. In de 38 minuut was het raak voor de 2-1. Bij een aanval over links komt de bal via Bouyaghlafen bij Verheydt terecht. De sterke spits was balvast vlak voor de goal van doelman Santos, behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Harrison. De Engelsman twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in de kruising voor de voorsprong.

Na rust was er direct al de kans op de 3-1 voor Bouyaghlafen. De buitenspeler werd diep gestuurd, omspeelde de doelman maar schoof de bal vervolgens langs de verkeerde kant van de paal. Roda JC pakte hierna het intitiatief, waarbij Almere City meer achterin bleef hangen en niet meer bij machten was het creatieve aanvalsspel van de eerste helft op de mat te leggen. Het spelbeeld veranderde daardoor in het voordeel van Roda JC. Tot grote kansen leidde het echter niet. Woud moest nog wel redding brengen op schoten van Marzo en Falkenburg. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Margaritha nog mogelijkheden op de 3-1, maar het bleef bij een 2-1 overwinning.

Almere City FC is daardoor nog altijd ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie en pakt alweer de 5e overwinning op rij. Een hele knappe prestatie, vandaag ook vooral vanwege de vele afwezigen. Zo waren door blessures en positieve uitslagen op coronatesten onder andere Receveur, Ahannach, Alhaft, Van Vlerken, Emmers, Etemadi en Lesqouy. Zo speelde Mannes (rechtsback), Bensabouh (middenveld) en Harrison in de basis en zaten op de bank voornamelijk spelers vanuit het Onder 21 elftal. Naast de punten was er vanavond nog een mooi moment: Radinio Balker maakte na blessure leed weer zijn rentree in het elftal van Tobiasen.

Aankomende donderdag is de volgende wedstrijd, dan haalt Almere City de afgelaste wedstrijd tegen Den Bosch in.

Almere City FC
2 – 1
Roda JC Kerkrade
Eerste Divisie