Almere City FC heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk met winst afgesloten. Na 105 minuten spelen stond er een 4-2 eindstand op het scorebord. De doelpunten kwamen op naam van Verheydt, Kaandorp (2x) en Harrison.

Terwijl het met bakken uit de hemel kwam was het Almere City dat de wedstrijd al snel naar zich toe trok. Hoewel het niet tot uitgespeelde kansen leidde had het elftal van Tobiasen een licht overwicht. Een paar afstandsschoten van Koolwijk en Alhaft konden we bij onze aantekeningen zetten maar daar bleef het in de beginfase bij. Wel bleef Almere het betere van het spel hebben en dat zorgde dan ook voor de openingstreffer in het voordeel van City. Na 32 minuten spelen legde Koolwijk de bal vanuit een hoekschop panklaar neer bij de eerste paal voor Verheydt. De spits liep goed vrij en kopt de bal in het doel van Lamprou voor de voorsprong. Het doelpunt leek RKC wakker te schudden want de bezoekers uit Waalwijk werden na het openingsdoelpunt feller. Nog voor rust kwamen de bezoekers dan ook langszij met een doelpunt van Nostlinger. Hierbij ging de verdediging van Almere City niet geheel vrijuit. Ook de doelman zat er niet goed bij en dus gingen we rusten met een 1-1 gelijkspel.

Na de rust speelde de basisopstelling van Almere City nog een kwartier door. Bij RKC Waalwijk kwam Vurnon Anita het veld in. Qua verhouding op het veld was er weinig veranderd ten opzichte van de laatste minuten voor rust. RKC leek de bovenliggende partij te zijn. Dat werd ook bevestigd met een goed ingeschoten doelpunt van Tahiri. De aanvaller krulde van binnen de 16 de bal om Woud heen voor de voorsprong van Waalwijk.

De opgave voor de 2e opstelling van de avond die na 60 minuten het veld in kwam was dan ook duidelijk: De achterstand ombuigen. Dat was niet aan dovemansoren gericht want na de volledige elftal wissel pakte Almere City de wedstrijd goed op. Voornamelijk Goselink, Harrison, Kaandorp en Ahannach maakte het de defensie van RKC lastig. Receveur was daarnaast fel op het middenveld om de ballen af te pakken. Het zorgde voor een aantal mooie aanvallen van Almere City. In de 71e minuut kwam dan ook de gelijkmaker nadat Goselink eerst zijn schot nog geblokt zag worden was het Kaandorp die wel het net wist te vinden voor de 2-2.

Daarna kregen Harrison en Receveur nog goede mogelijkheden op de voorsprong en in de 84e minuut was het dan ook Harrison die Almere op voorsprong zette. De spits kreeg een geblokt schot voor zijn voeten en miste van een paar meter afstand het doel niet. Toen in de 93e minuut Kaandorp diep werd gestuurd en iedereen te snel af was en daarmee de 4-2 op het bord zette was het klaar. Ook omdat Bouwense en Mannes centraal achterin de pot goed dichthielden.

Met de 4-2 winst was Almere City dus te sterk voor het RKC Waalwijk van Fred Grim die ook oud Almere City spelers Sander Duits en Jason Oost als assistenten op de bank heeft zitten. Een goede overwinning zo in de voorbereiding op het seizoen dat over 2 weken gaat beginnen. De volgende oefenwedstrijd is tegen FC Den Bosch, op donderdag 20 augustus om 18:45. Seizoenkaarthouders kunnen hiervoor een gratis kaart claimen op https://tickets.almerecity.nl. Deze wedstrijd word ook live uitgezonden op FOX en zal in het teken staan van 15 jaar betaald voetbal in Almere!