Almere City FC heeft goede zaken gedaan in de heenwedstrijd van de finale in de playoffs tegen FC Emmen. Geheel verdiend werd het 2-0 voor de Almeerders door 2 doelpunten van Lance Duijvestijn.

Dat gezegd hebbende; we zijn er nog niet! En dat is belangrijk om te onthouden in de finale die zondag weer hervat word. Maar dat de 2-0 overwinning een goede uitgangspositie is staat buiten kijf. Dat die geheel verdiend was ook. Vanaf de start pakte Almere City Emmen bij de keel en overrompelde het de Drenten. Al in de 2e minuut zorgde dat bijna voor de openings treffer nadat een hoekschop goed werd ingekopt. De verdediging van Emmen kon die nog net keren op de doellijn. Maar de toon was gezet.

Het overwicht van Almere City werd helaas niet in doelpunten omgezet waardoor op een gegeven de storm langs de Vaart een beetje ging liggen en FC Emmen wat meer in het spelbeeld voor kon komen. Tot de rust leverde dat een aantal mogelijkheden op maar beide doelmannen wisten hun doel nog leeg te houden.

Na rust bleef dat zo tot Živković, de spits van FC Emmen, besloot mee te verdedigen en op randje van de eigen 16 aan de bal te gaan dribbelen. Van La Parra, die voor het eerst in de basis mocht starten, zette goed druk en veroverde de bal. Živković pakte daarop de Almeerder volledig vast met een penalty als gevolg. Duijvestijn legde deze aan en zette Almere City op 1-0 na 65 minuten spelen. Een wakker schud moment voor FC Emmen die daarna meer uit hun schulp kropen. Het duurde dan ook even voor Almere City FC weer in het ritme kwam waar het FC Emmen mee onder controle hield. Dat het lukte om de 1-0 te bewaren is vooral te danken aan doelman Nordin Bakker. De keeper blijft maar groeien in de playoffs en straalde tijdens de wedstrijd een bepaalde zekerheid uit waar je alleen maar van kan genieten. Dat onderstreepte hij ook nog eens met een paar belangrijke en goede reddingen.

Zoals gezegd kwam Almere City wel weer in het eigen ritme terecht en dat zorgde ook voor de 2-0. DIe begon bij Thomas Poll aan de linkerkant op de eigen helft. Hij omspeelde met speels gemak Živković aan de zijlijn en kon doorstomen naar voren, speelde vervolgens Duijvestijn aan die hem naar Limbombe tikte. De Belg zag op zijn beurt Pascu vrij lopen aan de rechterkant en bediende de spanjaard met een gevoelig genomen pass. Pascu bedenkt zich niet en gaf vervolgens voor op de ingelopen Duijvestijn. De aanvaller van Almere hoefde hem alleen nog maar binnen te lopen. Dat verdediger Araujo daar een beetje bij hielp door de bal nog aan te raken maakte de goal niet minder mooi. Een strakke aanval waarbij de VAR nog ging kijken of Duijvestijn geen hands had gemaakt, maar die raakte de bal niet met zijn armen aan en dus een hele fijne 2-0 voorsprong voor Almere City FC.

Met nog slechts een kwartier op de klok ging FC Emmen meer in de aanval om de belangrijke aansluitingstreffer te zoeken maar stond de verdediging van Almere City FC zijn mannetje. Ook op een goed genomen afstandsschot wist Nordin Bakker goed redding te brengen.

Een hele mooie overwinning uiteindelijk voor de mannen van Pastoor maar zoals de trainer ook mooi zei: Het is pas rust. De spelers vierde de overwinning dan ook niet uitbundig en liepen slechts een rondje langs de tribunes voor een bedankje richting de supporters. Lekker is deze uitgangspositie natuurlijk wel, ook gezien Almere City deze terecht heeft gepakt tegen Emmen. Maar als inmiddels vervend KKD gangers hebben we in de playoffs veel gekkere dingen gezien dan een 2-0 voorsprong die als sneeuw voor de zon verdwijnt. Van feest vieren is dus nog geen sprake. Dat moet zondag avond gebeuren wanneer Almere City FC de voorsprong moet gaan behouden op waarschijnlijk een kolkende Oude Meerdijk. Daar zal er steun zijn van een vol uitvak, 375 supporters reizen die kant op. Wij kunnen niet meer wachten in ieder geval.. laat het maar snel zondag zijn!

Almere City FC
2 – 0
FC Emmen
Promotie / Degradatie Playoffs