Vrijdagavond heeft het team van trainer Joroen Rijsdijk de derde overwinning op rij geboekt. In het Yanmar Stadion werd FC Den Bosch van uit Almere City trainer Jack De Gier met 2-0 verslagen.

In de eerste helft was de betere ploeg en dat resulteerde in een paar kansen voor de Almeerders. John Yeboah werd meerdere malen onderuit gehaald, maar een strafschop wilde de scheidsrechter niet geven. Het was pas vlak voor de rust dat Almere City weer echt gevaarlijk wordt. Mees Kaandorp krijgt een kans tot score, maar de bal wordt door de keeper van Den Bosch verwerkt als corner. Twee minuten later is het dan wel raak, Faris Hammouti weet de score te openen.

Verslag gaat verder onder de tweet.

In de tweede helft ging Almere City op zoek naar het tweede doelpunt en  die kregen de Almeerders ook via Kaandorp en Mirani. In de 65e minuut maakt Thomas Verheydt zijn 17e doelpunt dit seizoen. Door de 2-0 overwinning en de concurente die punten lieten liggen staat City weet op de 3e plaats met 2 punten achterstand op de nummer 2, De Graafschap.

Volgende week speelt City een uitwedstrijd tegen MVV Maastricht en spelen concurrenten NAC en De Graafschap tegen elkaar in Breda.

Almere City FC
2 – 0
FC Den Bosch
Eerste Divisie