Het begint inmiddels een zekerheidje te worden thuis tegen TOP Oss: een 3-0 overwinning. Net als de 3 voorgaande edities in het Yanmar Stadion was dat ook vanavond weer het geval. Het werd geen moment gevaarlijk voor Almere, doelpunten van Alhaft en Ahannach zorgde voor de overtuigende zege.

Ruim 2.000 supporters genoten van een zomers zonnetje tijdens de zaterdagmiddag wedstrijd tegen TOP Oss dat voor deze wedstrijd nog 2e stond op de ranglijst. De seizoenstart van Almere City was wat minder dan die van de bezoekers uit Brabant maar op het veld was daar niks van terug te zien. In de eerste helft waren de kansen voor Almere City. Na een kwartier kon Maarten Pouwels de bal het doel inkoppen maar de spits kreeg de bal niet meer naar beneden en zag zijn inzet ruim over het doel gaan. Dezelfde Pouwels krijgt wederom een kopkans vanuit een corner, kwam goed in maar kon wederom de bal niet genoeg naar beneden krijgen voor de openingstreffer. Ook Duijvestijn, die tot op heden dit seizoen de beste indruk maakt bij Almere, kreeg zijn kansen maar ook hij mistte het doel. TOP Oss zakte ver in en gokte op een snelle uitbraak. Zo af en toe lukte het de bezoekers om tot de 16 van Almere City te komen maar op een paar strakke lage voorzetten na wisten ze geen grote kansen te creëren in de eerste helft.

Na rust schroefde Almere City het tempo op. Een paar kleine taktische wijzigingen van Gertjan Verbeek waren genoeg om TOP Oss helemaal vast te pinnen rond hun eigen doelgebied. Het resulteerde in het eerste kwartier na rust in een reeks kansen met uiteindelijk in de 58e minuut de openingstreffer. Alhaft krijgt de bal aan de aangespeeld door Pouwels , dribbelt naar binnen, doet alsof die schiet maar dribbelt nog een stukje verder waardoor die 3 verdedigers te slim af is en schiet de bal diagonaal binnen voor een prachtige 1-0.

Slechts 5 minuten later dacht Alhaft dat het nog wel wat mooier kon dan de eerste treffer. Aan de rechterkant van het veld dribbelt Alhaft wederom naar binnen na een goede pass van Alweiler. Eenmaal in het strafschopgebied gooit Alhaft er een paar scharen uit en besluit de bal prachtig in het hoekje te krullen. Wederom een doelpunt van geweldige individuele klasse van Alhaft.

TOP Oss kroop met nog een kwartier te spelen meer hun schulp uit en ging opportunistischer richting het doel van Woud. Het grootste gevaar van de bezoekers kwam dan ook na 82 minuten spelen vanuit een vrije trap. Justin Mathieu haalt hard uit met een goed schot. Michael Woud bracht echter een goede redding en hield daarmee zijn doel schoon. In de blessuretijd gooide Almere City de wedstrijd helemaal op slot. Na een counter kreeg eerst Alweiler nog een grote kans op de 3-0 maar daar had doelman Alblas nog antwoord op, enkele seconde later moest hij het antwoord op een schot van Ahannach echter schuldig blijven. De ingevallen middenvelder kreeg de bal op randje 16 aangespeeld door netgenoemde Alweiler en haalt uit met zijn linker. De bal vloog via de onderkant van de lat het doel in voor de eindstand.

Het betekende een overtuigende overwinning van Almere City bij een wedstrijd die wat traag op gang kwam maar uiteindelijk met prachtige doelpunten werd beslist. Tevens ook noemenswaardig dat voor het eerst dit seizoen de 0 werd gehouden. Door de overwinning heeft Almere City nu een positief doelsaldo na 5 wedstrijden (10-8) en staat het nu op de 6e plaats met 7 punten. De volgende wedstrijd is komende vrijdag, uit bij SC Telstar!

Almere City FC
3 – 0
TOP Oss
Eerste Divisie