Het gaat goed dit seizoen bij Almere City FC, zover is wel duidelijk als je naar de ranglijst kijkt. In jacht op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie gaat de aandacht komende vrijdag echter uit naar de Derde Periode en daar staat Almere City FC vooraan tijdens de ontknoping van deze periode! Het staat aan de vooravond van de laatste wedstrijd alleen aan kop en heeft daardoor alles in eigen hand. De laatste keer dat we het bronzen schild omhoog hielden was alweer in 2019, tijd dus voor een nieuw periodekampioenschap! Hieronder gaan we de scenario’s langs en wat er moet gebeuren als we de bronzen schaal willen winnen!

Almere City FC wint van Jong FC Utrecht

🎉🥳 Periodekampioen!!! Als het Pastoor en zijn mannen lukt om vrijdag in het Yanmar Stadion te winnen van Jong FC Utrecht dan zijn we hoe dan ook periodekampioen en niet meer in te halen. Dan is het tijd om de champagne uit de kast te halen en een feestje te vieren.Uiteraard is dit het gewenste scenario, ook omdat we dan de druk nog een beetje op Heracles Almelo blijven leggen als het gaat om een directe promotieplek op de normale ranglijst van de KKD.

We spelen gelijk tegen Jong FC Utrecht

Mocht het niet lukken om vrijdag de overwinning binnen te slepen maar blijven we steken op een gelijkspel tegen de beloften uit de Domstad dan zijn we afhankelijk van andere resultaten. Omdat we bovenaan staan met 17 punten zijn we afhankelijk van PEC Zwolle, NAC Breda en ADO Den Haag. Wanneer zij ook niet weten te winnen zijn we alsnog periodekampioen maar bij winst van PEC en/of NAC gaan zijn er met de prijs vandoor. Winnen zij niet en ADO Den Haag wel, dan komt het aan op doelsaldo. Het gaat dus spannend worden als wij niet weten te winnen

We verliezen van Jong FC Utrecht

Als het ook niet lukt om gelijk te spelen en de beloften van FC Utrecht zijn vrijdag beter dan Almere City en weten de punten mee te nemen dan word periodekampioen worden een lastig verhaal. PEC Zwolle heeft door hun immense 13-0 overwinning een beter doelsaldo, evenals NAC Breda. Zij hebben dan dus al genoeg aan een gelijkspel om boven Almere City FC te eindigen. Dat heeft ADO Den Haag niet, maar als zij winnen dan gaan ze ook over ons heen. In dit scenario komen ook Willem II en De Graafschap nog om de hoek kijken. Zij staan nu beide op 14 punten maar hebben allebei wel een beter doelsaldo. Bij winst eindigen zij dan dus ook boven ons. Mochten we dus niet winnen dan komen er veel variabelen bij en zijn we erg afhankelijk van de andere velden.

Wat winnen we eigenlijk?

Pakken we de periode, en daar gaan we natuurlijk wel vanuit dan winnen we de Bronzen Schaal. Deze schaal kan de prijzenkast in bij de andere periodekampioenschappen die de club heeft gewonnen in het verleden. Tevens geeft deze recht op een plek in de playoffs, een mooie prijs als je de playoffs niet haalt via de reguliere ranglijst. Met onze stevige 3e plek ziet het er echter naar uit dat de play-offs sowieso wel halen. Als laatste zit er ook een mooi geldbedrag vast aan het kampioenschap. Hoeveel dit precies is hebben wij niet kunnen achterhalen maar in het verleden lag dit bedrag ergens tussen de 60- en 100.000 euro, een mooie bonus. Daarnaast winnen we natuurlijk ook een mooie avond. Bij periodewinsten in het verleden eindigden spelers als Vincent Janssen op de bar in de kantine of werden de spelers op het horecaplein gehuldigd en werd er tot in de nacht samen gefeest.

Mocht PEC Zwolle eerste worden en wij eindigen op plek 2 dan is PEC Zwolle periodekampioen, ondanks dat zij al een periode op zak hebben. In het verleden ging het kampioenschap dan naar plek 2 maar tegenwoordig krijg je dan alleen nog de play-off plek. Het schild en prijzengeld gaat dan alsnog naar PEC Zwolle.

Periodes zijn wat ons betreft het mooie en unieke aan de Keuken Kampioen Divisie. Het biedt clubs die wat minder goed gaan gedurende het seizoen toch nog ergens voor te strijden en geeft clubs die wel al goed gaan een mooie tussenstop in de jacht naar promotie. Het zal vrijdag dan ook een spannende avond worden die hopelijk eindigt met een mooi feest. Heb je nog geen kaartje? haal deze dan direct op https://tickets.almerecity.nl en zien we je vrijdag!

Om alvast in de stemming te komen kan je hieronder een nieuwsbulletin van Omroep Flevoland bekijken na het allereerste periode kampioenschap in 2014 en een terugblik op het periodekampioenschap in 2017!