Het seizoen zit erop en dus nemen we ook afscheid van spelers waarvan het contract afloopt. Eind maart kregen bijna al deze spelers al een formele ontslag brief, maar nu is zeker dat de club van zeker 7 spelers afscheid gaat nemen.

Het gaat om verdedigers Bram van Vlerken, Ezra Hoogenboom en Daniel Breedijk, de middenvelders Steve Tunga en Anass Ahannach en de aanvallers Oussama Bouyaghlafen en Joshua Zimmerman, zo laat Omroep Flevoland weten.

Bij Bram van Vlerken is al bekend dat hij komend seizoen voor Helmond Sport gaat spelen. In de stad waar hij vandaan komt heeft de rechtsback een contract voor 2 seizoenen en zal volgend seizoen met Helmond Sport dan ook terugkeren naar het Yanmar Stadion.

Voor Joshua Zimmerman ligt het verhaal iets anders dan bij de rest. De club wil de pijlsnelle talentvolle aanvaller, die dit seizoen ook zijn debuut maakte in het eerste, graag behouden. Zimmerman heeft de aanbieding echter naast zich neer gelegd en wil naar een andere club.

Ramon Leeuwin staat nog in de wacht. De routinier heeft ook een formele ontslagbrief ontvangen en is in het bezit van een contract dat komende zomer afloopt. De verdediger heeft al aangegeven graag bij de club te blijven maar Almere City heeft hem nog geen aanbieding gedaan, tevens is er nog niet besloten hem te laten gaan. Leeuwin is uiteraard vrij om naar een andere club te zoeken.