De nummer 1 tegen de nummer 3, beide ploegen evenveel punten en de meest scorende ploegen van de Keuken Kampioen Divisie. Op voorhand de topper van dit weekend, maar hoog niveau voetbal werd er geen moment gehaald in het uitverkochte Yanmar Stadion. Go Ahead speelde wel beter dan City en won uiteindelijk verdient met 0-1.

Het begin van de wedstrijd gaat redelijk gelijk op, al is Go Ahead wat fanatieker. Echte kansen leverde dit niet snel op voor beide partijen. Pas na 20 minuten werd doelman Verhulst aan het werk gezet. Blackson kwam goed mee met een aanval en probeerde doelman met een afstandschot te verschalken. De keeper bracht echter een goede redding en zo leverde de enige mogelijkheid van Almere City in de eerste helft niks op.

Een paar minuten voor rust valt dan de bal achter de verdediging van Almere City FC na balverlies van Calcan. Bakx pakt die bal op en kan alleen op Plattel af, die is vervolgens kansloos op de inzet van de ervaren speler en zo kwam Go Ahead Eagles verdient op voorsprong. 

Het Almeerse hoogtepunt van de avond bevond zich in de rust, waar Silvester van der Water op de tractor afscheid nam van het publiek met naast hem Miss Almere City. De aanvaller bedankte de fans voor hun steun en de fans bedankten hem uiteraard terug voor zijn mooie acties.

De 2e helft zou niet veel anders verlopen dan de eerste. Slordigheden aan Almeerse kant, met passes die niet aankwamen, aannames die te ver van de voet springen en slordig balverlies. Go Ahead zette daar geen geweldig voetbal tegenover maar zaten er meer bovenop dan Almere en kwamen er nog een paar keer gevaarlijk uit. Zo hadden Van der Venne en van Moorsel beide grote kansen op de 0-2, maar beide aanvallers waren niet scherp vanavond. 

Santoni probeerde nog wat te forceren met het inbrengen van Luckassen, Meijer en Kip en Almere ging in de laatste 10 minuten een stuk opportunistischer spelen, maar tot kansen kwamen de Almeerders niet. Als je om het kampioenschap wilt meedoen en toppers wilt winnen moet er een hoger niveau gehaald worden en dus moet er een stap op de plaats gemaakt worden. Toch valt de schade door dit resultaat mee. Go Ahead Eagles gaatnu alleen aan kop. Almere City FC staat nog altijd 3e en Sparta, dat gelijkspeelde bij Roda, staat nu 2e. 

Door deze uitslagen is het ook ongekend spannend in de 1e periode. Daar gaat Sparta aan de leiding met  18 punten, Almere en Go Ahead hebben er 17 en Den Bosch 16. Volgende week is de ontknoping wanneer Almere City FC bij FC Twente op bezoek gaat! Kaartjes voor de auto en buscombi zijn te koop op tickets.almerecity.nl!